Караван „Изађи ми на теглу“ данас у Ваљеву

Почетак » Караван „Изађи ми на теглу“ данас у Ваљеву » Актуелно » Караван „Изађи ми на теглу“ данас у Ваљеву

Данас се нашим градом шири пријатан мирис печене паприке јер је у посету стигао караван „Изађи ми на теглу“.

Национално такмичењe у припремању ајвара, почело је 19. августа и трајаће све до 12. октобра. Караван ће обићи више од 30 градова широм Србије.

Из Туристичке организације Ваљева, такмичарима и гостима обратила се директорка Туристичке организације, Ана Марковић.

„Желим вам срећам почетак и да победите у овом данашњем такмичењу. Као и претходних година, Ваљево мирише на печене паприке, а атмосфера је забавна и радна. Надам се да ће победник данашњег каравана у Ваљеву директно учествовати 12. октобра у Београду и да ћемо коначно успети да освојимо награду за најбољи ајвар наше земље. Желим вам срећан рад, лепо се забављајте и покажите ваше умеће. Очекује нас и богат културни и музички програм, тако да смо се побринули да сви будете задовољни“, изјавила је Ана Марковић.

Присутнe је поздравио и члан Градског већа за културу, Дејан Богојевић.

„Поштовани такмичари, драги гости, поштовани суграђани! Добро дошли на караван „Изађи ми на теглу“. Желим свим екипама пуно среће и што бољи пласман. Надамо се да ће ово лепо време и предивни амбијент бити инспиративан за вас. Град Ваљево трећу годину за редом активно учествује и пружа помоћ у реализацији овог националног каравана, тако ће бити и у будућности. Још једном вас све поздрављам, желим вам пријатан и успешан такмичарски дан “, рекао је Дејан Богојевић.

Ово је шеста сезона националног такмичења у припремању ајвара. Такмичи се укупо 15 екипа у избору најбољег рецепта за домаћи ајвар.