Караван „Изађи ми на теглу“

Почетак » Караван „Изађи ми на теглу“ » Актуелно » Караван „Изађи ми на теглу“

Данас је град Ваљево домаћин каравана “Изађи ми на теглу”, који се организује у септембру и октобру у више од 30 градова широм Србије. У петој сезони караван ће окупити око 450 такмичарских екипа и 3 000 учесника који ће од 17. августа до 13. октобра испећи 12 000 килограма паприка.
На платоу испред Центра за културу у 11 часова свечано је отворен трећи по реду караван у Ваљеву. Учеснике каравана поздравио је и караван отворио члан Градског већа задужен за културу, Дејан Богојевић. Он је такмичарима пожелео срећу и да током овог дана направе најукуснији ајвар који ће проћи у само финале.
„Свим учесницима, гостима и свима онима који ће данас бити овде и посетити овај интересантан караван пожелео бих добродошлицу. Желим да вас поздравим у име града Ваљева, Градског већа и градоначелника и наравно у своје лично име. Драго ми је да је трећи пут у нашем град овај јединствени караван, а даје град Ваљево добар домаћин свим манифестацијама које се у њему одржавају“, рекао је Богојевић.
Поред такмичарског дела, као и сваке године организован је и богат целодневи програм за посетиоце, вредне награде за победнике као и едукативни дечији програм.
Првонаграђена екипа из Ваљева директно ће се пласирати у финале које ће се одржати 13. октобра у Београду.