Караван „Моја Србија“ боравио у Ваљеву

Почетак » Караван „Моја Србија“ боравио у Ваљеву » Вести » Караван „Моја Србија“ боравио у Ваљеву

Караван „Моја Србија“ боравио је данас у Ваљеву, у оквиру промотивног обиласка градова у Србији, с циљем промоције туризма 14 градова.

Наш град је на овај начин већ представљен у осам градова, а овај, девети караван био је прилика да Ваљевци виде и туристичку понуду Београда, Новог Сада, Ужица, Крагујевца, Чачка, Ниша Зрењанина, Сомбора, Новог Пазара, Пожаревца, Крушевца, Врања, Зајечара, али и околних општина -Љига, Лајковца, Косјерића…

mojasrbija4

Циљ каравана је да приближи туристима лепоте наше земље, како би изабрали домаће дестинације као одредиште на којима ће провести годишњи одмор.

Караван „Моја Србија“, госте и учеснике програма, поздравио је градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић. Истакао је да је Ваљево један од најзначајнијих градова у српској историји, да је то град који има чиме да се подичи и шта да понуди:

Karavan

„Од венца планина, до манастира Ћелије и Лелић, знамените Бранковине, Музеја…Лепо се осећајте у нашем граду, за кога бивши градоначелник, пола у збиљи, пола у шали, каже да је центар галаксије. Видећете да је Ваљево веома интересантан град“, рекао је градоначелник Ваљева. Градоначелник је потом обишао све штандове и разговарао са представницима туристичких организација које су данас боравиле у Ваљеву.

mojasrbija2

„Имамо прелепе планине, бање, реке, богато културно-историјско наслеђе, али оно чиме се ми нарочито дичимо, јесте наше гостопримство. Наши гости који долазе из иностранства, управо нам на то скрећу пажњу. Утисак је након прошлогодишњег каравана, да су се наши грађани много боље упознали за туристичком понудом своје земље. Не кажемо да треба да се одрекнете одмора које сте заслужили за годину дана рада. Треба да одете на море, али можете  да упознате и многе лепе делове наше земље. Позивам вас да учествујете у наградној игри „52 викенда- колико познајем Србију“ и освојите привлачне награде, јер на тај начин можете упознати, у нашем аранжману и неке делове наше земље“, рекла је представница Туристичке организације Србије.

 

mojasrbija1

Посетиоце данашњег кравана, који је у Ваљеву организован на платоу Центра за културу, уз подршку Туристичке организације Ваљева, поред штандова градова и општина, дочекао је и богат културно-уметнички програм, који су припремили Ваљевци. Наступила су ваљевска културно-уметничка друштва, хор „Абрашевић“, плесни студио „РМП“, хорић „Срцуленце“, бубњари Бранка Поповића, ученици Музичке школе „Живорад Грбић“ и бенд Лазара Аврамовића.