Кенгур без граница

Почетак » Кенгур без граница » Вести » Кенгур без граница

Grb-Grad-Valjevo3

У четвртак 17. марта 2016. године, у целом свету одржава се међународно математичко такмичење „Кенгур без граница“.Подружница математичара Ваљево и математичари у Колубарском округу успели су да у афирмативној акцији популаризације математике уз сјајне резултате ученика претходних година, појачају интересовање за ово такмичење. Ове године у свим ваљевским градским основним школама, неколико сеоских школа, Гимназији и Медицинској школи, такмичиће се око 1400 ученика од првог разреда основне до четвртог разреда средње школе. На такмичењу ће учествовати и ученици из Уба, Љига, Мионице и Пецке.
Прошле године, када је 1350 ваљевских ученика узело учешће, освојене су 23 медаље и 108 похвала.
Ово такмичење намењено је ученицима од првог разреда основне до четвртог разреда средње школе. На њему ученици у целом свету, у исто време размишљају о истим проблемима и решавају исте задатке, али свако у својој школи.
Циљ самог такмичења је повећање интересовања за математичке и природне науке, као и развој логичког и комбинаторног мишљења уз коришћења стечених математичких и логичких знања. Задаци на овом такмичењу су веома интересантни и слични задацима који се решавају на тестовима интелигенције, а по нивоима тежине доступни су свим ученицима.
Друштво математичара Србије и Подружница математичара Ваљево ће и ове године пригодно наградити најуспешније.
Са бројем од 1650 такмичара, Колубарски округ је овог 17. марта право математичко борилиште и географски део Србије у коме је процентнуално највећи број ученика изашао на ово међународно такмичење. Биће то празник математике и науке уопште, у коме ће победити најбољи, а успех постићи сви.