Кинески „Шандонг“ заинтересован за улагање

Почетак » Кинески „Шандонг“ заинтересован за улагање » Актуелно » Кинески „Шандонг“ заинтересован за улагање

Због скорог почетка радова на изградњи брзе саобраћајнице Ваљево- Непричава, у нашем граду су боравили представници кинеске фирме „Shandong HI-Speed Group“, који су заинтересовани за овај посао. У разговору са градоначелником Ваљева др Слободаном Гвозденовићем и сарадницима предочили су да би уз подршку града Ваљева осим ове капиталне инвестиције, били заинтересовани за инфраструктурна улагања у Ваљево, али и улагања у туризам.

Кинески „Шандонг“ је велика компанија, која већ годинама успешно послује на овом подручју, а били су ангажовани на изградњи деонице ауто-пута „Милош Велики“ од Обреновца до Љига. Један од значајнијих пројекта у овом тренутку је и изградња Кинеског  културног центра на Новом Београду, које се гради на месту некадашње кинеске амбасаде која је срушена у НАТО бомбардовању.

Извршни директор „Shandong HI-Speed Group“  Zhang Jianchao je обавестио руководство града Ваљева да је ова компанија заинтересована за куповину земљишта за изградњу логистичког центра у овом делу Србије. То је доказ о озбиљним плановима компаније која годинама успешно послује у нашој земљи.

Поред инфраструктурних улагања у Ваљеву, „Шандонг“ је заинтересован за туризам, нарочито на Дивчибарама. Због све већег интересовања кинеских грађана за Србију и Европу, отварају се бројне могућности за развој туризма, а Дивчибаре, нарочито након отварања хотела „Црни врх“ породице кошаркаша Милоша Теодосића, постале су атрактивна и перспективна дестинација.

Према речима њихових представника, ово државно кинеско предузеће је и до сада показивало висок степен друштвене одговорности на подручјима на којима послује, што ће бити случај и са Ваљевом, уколико овде буду пословали.

Руководство града Ваљева је изразило спремност да кинеске инвеститоре подржи и омогући им што боље услове за пословање и улагање у Србију, а нарочито у ваљевски крај.