КК “ Гучево“ победник Меморијалног карате турнира

Почетак » КК “ Гучево“ победник Меморијалног карате турнира » Вести » КК “ Гучево“ победник Меморијалног карате турнира

 У ваљевској Хали спортова одржан је у суботу карате турнир  Ваљево опен Меморијал “Светлана Радојевић“. На турниру је учествовало преко 250 такмичара из 20 клубова из целе земље. Млади спортисти су имали прилику да се такмиче у дисциплинама кате и борбе, појединачно и екипно. Најуспешнији клуб на такмичењу и апсолутни победник је био Карате клуб  “ 014 Ваљево“.  Како је домаћин био изван конкуренције за генерални пласман, прво место је припало КК “ Гучево“, друго КК “Шодан“ Ваљево а треће место је освојио КК “Лозница“ из Лознице.

 
Турнир је својим квалитетом и бројем такмичара испунио очекивања домаћина, а оцењен је највишом оценом од стране представника Карате Федерације Србије. Град Ваљево и КК “014“ очекују да ће овај турнир постати традиционалан и да ће бити лепа прилика за промоцију спортских, културних и историјских вредности нашег краја.
 
Тренер КК “ 014“ Предраг Бранковић најављује да ће  Ваљево опен Меморијал “Светлана Радојевић“ од наредне године имати међународни карактер, јер се очекује долазак клубова из иностранства, са којима КК “ 014“ сарађује.
 
Организовањем овог турнира који је у званичном календару Карате Федерације Србије  карате се поново враћа у град на Колубари, који је некада и био препознатљив по овом спорту.
 
Подсетимо да је Светлана Цеца Радојевић била свестрана спортисткиња, која се након  повреде, посветила  тренерском раду где је доспела до помоћника селектора за кате а имала је и звање интернационалног карате судије.  Доста је урадила за карате у граду Ваљеву. Била је свестрани спортиста, угледни спортски радник а секретар Спортског савеза од његовог оснивања па до преране смрти.

 

 

Leave a Comment