Компанија „Austrotherm d.o.o“ обележила десет година пословања на српском тржишту

Почетак » Компанија „Austrotherm d.o.o“ обележила десет година пословања на српском тржишту » Вести » Компанија „Austrotherm d.o.o“ обележила десет година пословања на српском тржишту

 

Лидер у производњи термоизолационих материјала на тржишту Србије, компанија „Austrotherm d.o.o“ обележила је десет година пословања на српском тржишту. Аустријски концерн „Schmid Industrie Holding“, којем између осталог припада и групација „Аustrotherm International“, донео је 2001. године одлуку о оснивању српске „черке“ компаније са седиштем у Ваљеву, где је 2003. године изграђена и пуштена у погон фабрика за производњу термоизолационих материјала. Вредност грин филд инвестиције износила је четири милиона евра.
 
Поводом обележавања деценије пословања ове компаније у Србији, на свечаности одржаној јуче у Београду, генерални директор Peter Schmid, оценио је да су дугогодишње искуство и стручност помогли да се ова компанија уврсти међу водеће произвођаче термоизолационих материјала у Европи. „Данас „Аustrotherm International“ послује у десет земаља са укупно 17 производних погона. Континуирано уводимо светску праксу у наше пословање кроз примену квалитетних термоизолационих материјала који доприносе уштеди енергије“, рекао је Schmid.
 
Овом приликом у Београду, компанији је за досадашња улагања у развој српске привреде додељена плакета Привредне коморе Србије, а градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић уручио је захвалницу града Ваљева за десет година успешног пословања.

Leave a Comment