Компанија Горење биће спонзор спортских клубова у Ваљеву

Почетак » Компанија Горење биће спонзор спортских клубова у Ваљеву » Актуелно » Компанија Горење биће спонзор спортских клубова у Ваљеву
gorenje 2gorenje potpisivanjegorenje ugovorigorenje4gorenje5gorenje6gorenje7gorenje8gorenje9

Компанија Горење д.о.о. Ваљево биће спонзор ваљевског Ватерполо клуба Ваљево, Одбојкашког клуба ВА 014, Фудбалског клуба Раднички и Рукометног клуба Металац. Уговори о спонзорству потписани су данас са председницима клубова у присуству заменика градоначелника др Драгана Јеремића. Он је нагласио овом приликом да је приоритет града Ваљева у области спорта, подршка клубовима који улажу у младе селекције јер је то улагање у будућност.

„Компанија Горење је показала велику друштвену одговорност и подржала је ваљевске клубове. Ватерполо клуб Ваљево је члан Прве А лиге, која је најуспешнија у Србији, има преко 150 дечака и девојчица. Ту је и Одбојкашки клуб ВА 014 који је ове године има најуспешније пионире, што се тиче тих млађих селекција, и овај клуб је проглашен за најбољи одбојкашки клуб у Граду за 2016. годину. Фудбалски клуб Раднички има омладинску селекцију која игра у најквалитетнијем рангу такмичења у Србији са Звездом и Партизаном, што је највећи ранг који је један клуб из Ваљева имао када говоримо о млађим селекцијама. Рукометни клуб Металац такође много улаже у млађе категорије, а приоритет Града је да на неки начин стане уз те клубове“, рекао је на данашњој конференцији за новинаре приликом потписивања Уговора о спонзорству, заменик градоначелника др Драган Јеремић и захвалио се компанији Горење д.о.о Ваљево.

Јеремић је нагласио да ће град Ваљево и даље подржавати спортске клубове, улагати у развој спортске инфраструктуре, јер Ваљево има интенцију да буде Град спорта и да анимира децу да се активно баве спортом. „Град Ваљево је у 2017. години буџетом определио 59 милиона динара за финансирање спортских клубова и девет милиона за пројекте из области спорта“, нагласио је заменик градоначелника.

Директор Горење д.о.о Ваљево Борис Павчник нагласио је овом приликом да је компанија Горење друштвено одговорна компанија која даје подршку спортским клубовима у Ваљеву. „Та подршка исказује се кроз давање донација спортским клубовима сваке године. У овој години ће вредност донација за спортске клубове у Ваљеву износити шест милиона динара. Наша намера је била да се тај износ подели што већем броју спортских клубова и то оним клубовима који ангажују што више деце и младих. Надам се да ћемо наставити на тај начин и у наредним годинама“, нагласио је овом приликом Павчник.

Уговоре о спонзорству са компанијом Горење д.о.о Ваљево потписали су председник Ватерполо клуба Ваљево др Зоран Јокић, председник Одбојкашког клуба ВА 014 Иван Јаковљевић, председник Фудбалског клуба Раднички Дејан Јоксимовић и председник Рукометног клуба Металац Мирослав Гајић. Захваливши се компанији Горење и локалној самоуправи, председници клубова су на данашњој конференцији за новинаре указали на важност спонзорских уговора и подршку која је неопходна за даље улагање у развој спорта у Ваљеву.