Концерт флаутисте Љубише Јовановића

Почетак » Концерт флаутисте Љубише Јовановића » Данас у граду » Концерт флаутисте Љубише Јовановића

У уторак, 31. маја, с почетком у 19.30 часова у свечаној сали МШ „Живорад Грбић“, један од највећих српских флаутиста, проф. Љубиша Јовановић одржаће реситал уз клавирску сарадњу Бојане Димковић и својим наступом заокружити овогодишњу концертну сезону ваљевске музичке школе „Видимо се у Музичкој“.

Љубиша Јовановић, један од најистакнутијих српских музичара, свакако је личност и са врло раскошном биографијом светског уметника. Концертни извођач, еминентни педагог, иначе редовни професор ФМУ у Београду, солиста београдске филхармоније, оснивач једног од  најатрактивнијих и најквалитетнијих фестивала уметничке музике  новијег времена,  „БУНТА“ , ваљевској публици се представља  композицијама различитих жанрова из готово свих епоха  уметничке музике.

На концерту у Ваљеву, наћи ће се дела Баха, Моцарта, Пуланка, Борнеа. Музика која у себи носи и медитацију и виртуозност, интимност и експресивност, пуна тонског колорита и бравурозности, свакако приказује Љубишу Јовановића у светлу музичког великана који деценијама траје једнако актуелан и на српским и на светским подијумима.

Улаз је слободан.