Концерт гудачког квартета „МИСС“

Почетак » Концерт гудачког квартета „МИСС“ » Вести » Концерт гудачког квартета „МИСС“
Од 19 сати у башти Дома војске Србије вечерас ће наступити гудачки квартет „МИСС“ из Ваљева, препознатљиви камерни оркестар нашег града који чине четири професорке Музичке школе „Живорад Грбић“: мр Сузана Радовановић Перић – вилина, мр Снежана Стевановић – виолина, Милена Мартинов – виола и Ирина Васиљевић – виолончело. Квартет „МИСС“ ће вечерас публици представити по неколико најзначајнијих композиција из различитих епоха – од барока до савременог доба.
 
Основан је у пролеће 2006. године са жељом да у Ваљеву покрене извођачку делатност младих музичара који у њему живе и раде и да на тај начин развије климу за стварање ваљевске музичке сцене. Специфичан звук, топла боја гудачких инструмената, разноликост репертоара, свакако су један од најефектнијих начина да класична музика заинтересује најширу публику.
 
Гудачки квартет „МИСС” је за три године рада одржао преко 30 солистичких концерата у Ваљеву, али и другим градовима Србије, био учесник готово свих значајнијих културних дешавања и манифестација у граду, постао препознатљив по традицији Новогодишњих концерата у Центру за Културу. Прошле године је одржао и три успешна концерта у Немачкој, а успешну сезону заокружиле су концертом у Коларчевој задужбини.

Leave a Comment