Концерт „Живот – свита за камерни оркестар, хор и солисту“

Почетак » Концерт „Живот – свита за камерни оркестар, хор и солисту“ » Актуелно » Концерт „Живот – свита за камерни оркестар, хор и солисту“

У Великој сали Центра за културу Ваљева ће у среду, 4. априла, са почетком у 20 часова бити одржан концерт „Живот – свита за камерни оркестар, хор и солисту“, композитора Владимира Пухалца.

У питању је вокално-инструментално дело класичног приступа народној музици. Музику старије и новије традиције у амбијенталном аранжману, најлепше народне песме из Источне и Јужне Србије, са Косова и Метохије, као и босанске севдалинке извешће ваљевски музичари –  соло певач Марко Томић, гудачи – бивши и садашњи ученици из Средње музичке школе „Живорад Грбић“ Павле Чанић, Софија Живић, Бојана Вујић, Милена Урошевић, Невена Лукић, Даница Рашковић Крунић, Никола Савић, флаутисткиња Мина Радић, гитариста Зоран Сиришки, на перкусијама Миодраг Пешић, Омладински хор „Абрашевића“ и уз клавирску пратњу Владимира Пухалца.

Пухалац је композитор млађе генерације, музички продуцент, педагог и кооснивач правца „musicavista- визуелна музичка интерпретација“. Тренутно живи у Ослу у Норвешкој где компонује и изводи вокално-инструментална дела из области класичне, духовне и етно музике.

На великом концерту који очекује Ваљевце у среду, у Центру за културу, талентовани музичари из нашег града ће приредити незаборавно вече испуњено квалитетном традиционалном музиком.

Ваљево је међу првим градовима где ће креативни музичари публици представити свој доживљај споја народне и класичне музике, а након нашег града гостоваће у бројним градовима у Србији.

Улаз на концерт је слободан!