Концерти за Дан града

Почетак » Концерти за Дан града » Вести » Концерти за Дан града
Поводом Дана града, од петка до недеље у Холу Центра за културу, сваке вечери од 21 сат, биће одржана три квалитетна и жанровски разноврсна концерта. У петак 18. марта свира београдски трибјут бенд „The Bestbeat“, који изводи музику Битлса, у суботу популарни хипхопер Марчело,док ће музички викенд затворити „Hot Club of Belgrade“ са џипси џезом и свингом. Улаз за сва три концерта је бесплатан.
 
Група BESTBEAT је привукла велику пажњу када је крајем прошле године извела двочасовни концерт на Коларцу, поводом 70 година од рођења Џона Ленона. Обучени у црна одела и са фризурама какве су некада носили Пол Макартни, Џон Ленон, Џорџ Харисон и Ринго Стар, одушевили су публику. Састав чине гитариста и певач Александар Ераковић (еx Вампири), бубњар Дамјан Дашић, бас гитариста Марко Ћалић и гитарист Радован Спасојевић. Битлсе изводе „у оригиналу“, чак свирајући на идентичним инструментима и уклапајући гласове попут Макартнија и Ленона. Под именом „Бреезе“ (Бриз) учествовали су у избору националног представника за Песму Евровизије, изводећи песму Корнелија Ковача „Ринг, ринг, ринг“.
 
У суботу наступа популарни хипхопер МАРЧЕЛО и његов пратећи састав «Filter Crew», што ће свакако привући младе поклонике овог звука. Његов соло деби албум „De Facto“ постао је најпродаванија плоча 2003. године, када је добио и епитет „гласноговорник генерације“, због ангажованог приступа друштвеним појавама . У новембру 2010. године појавио се његов четврти албум, под називом „Deca & Sunce“ (Мултимедиа), први пут потписан као „Marčelo & Filteri“. Контроверзни Марчело је и писац, новинар, колумниста и блогер.
 
За оне који желе да узивају у одличној акустичарској џез свирци, недеља у 21 сат право је време за њих. HOT CLUB OF BELGRADE налази инспирацију у стваралаштву легендарних џез уметника Djanga Rajnharda и Stefana Grapelija. Репертоар чине класичне гипсy јазз композиције, сwинг стандарди и обраде познатих евергрин хитова. Hot Club of Belgrade чине: Бранко Маћић – соло гитара, Филип Крумес – виолина, Срђан Марковић – ритам гитара и Горан Ракочевић – контрабас. недавно су објавили ЦД „The Balkan Swinging Melody“ који представља колекцију одабраних традиционалних мелодија са простора Балкана (Србија, Војводина, Македонија, Босна), изведених у гyпсy jazz маниру. 

Leave a Comment