Конкретне мере у успостављању партнерског односа са привредом

Почетак » Конкретне мере у успостављању партнерског односа са привредом » Вести » Конкретне мере у успостављању партнерског односа са привредом
Заменик градоначелника града Ваљева Витомир Митровић, начелник Одељења за развој Градске управе Стаменко Свитлица и Петар Николић, извршни потпредседник Регионалне привредне коморе Ваљево, посетили су данас предузеће „Urban Technics“ где су са генералним директором Славком Стојилковићем и његовим сарадницима разговарали о главним смерницама будуће сарадње са локалном самоуправом у циљу успостављања нових партнерских односа са привредницима града Ваљева.
 
„Фирме са амбициозним плановима, тржишно орјентисане, значајне су за целокупан развој локалне самоуправе.  Желимо привреди да посветимо дужну пажњу, да на лицу места сагледамо право стање, да се упознамо са вашим развојним програмима, али и са потешкоћама са којима сте суочени, како би у што краћем року решавали проблеме који су у ингеренцијама Града“, рекао је између осталог заменик градоначелника Витомир Митровић у разговору са директором фирме „Urban Technics“ и додао да  освајање новог производа подразумева и повећање капацитета, не само у инвестиционом делу, већ и постојећих, а самим тим и ангажовање нових радника што је коначни циљ сваке локалне самоуправе.
 
„Желимо да знамо шта ми као локална самоуправа можемо привредницима да помогнемо, почев од бржег добијања употребних и грађевинских дозвола, затим у решавању проблема са инфраструктуром који су у нашој надлежности, али и кроз подршку из Фонда развоја, јер планирамо формирање гаранцијског фонда на нивоу Града који би имао улогу да снизи камате код банака и да створи што приступачнију кредитну линију што представља велики проблем приликом финансирања производње. Имамо намеру да истрајемо у том послу, јер схватамо његов значај“, рекао је Митровић и још једном нагласио да је суштински циљ успостављање партнерског односа између привреде и локалне самоуправе у Ваљеву, што ће бити добра стартна позиција за развијање сарадње на свим нивоима.
 
Директор фирме „Urban Technics“ Славко Стојилковић, која се бави производњом и продајом производа на бази полимера, оценио је овом приликом да је пре свега пријатно изненађен посетом званичника града Ваљева и да то до сада није била пракса. „Сматрам да је ово добра прилика да се на лицу места уверите у то како послујемо, које су наше даље развојне шансе и какви су нам планови. Тренутно запошљавамо 100 радника, а планирамо да у наредном периоду запослимо још 15-так. У овој години обележавамо 10 година наше фирме, а улажемо у развојне програме из године у годину све више“, рекао је између осталог Стојилковић који је заједно са менаџментом своје фирме упознао заменика градоначелника са производним погонима и процесом производње.
 
Овом приликом заједнички је оцењено да се у  најскорије време након ове посете дефинишу предлози за хитно решавање кључних проблема који су препрека у даљем развоју ове фирме, а које Град може да реши.
 
Ово је само једна у низу посета предузећима коју је планирао заменик градоначелника у наредном периоду. Циљ је да се, након обиласка фирми и упознавања са производним програмима и стварним стањем у предузећима, по хитном поступку приступи решавању дефинисаних проблема са којима се привредници у Граду суочавају, да се изради амбијентални проспект и да се  на нивоу Града формира Привредни савет. 

Leave a Comment