Конкурс за финансирање омладинских пројеката

Почетак » Конкурс за финансирање омладинских пројеката » Вести » Конкурс за финансирање омладинских пројеката
Ресурс центар за Колубарски округ, удружење Добри људи уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта расписало је конкурс за финансирање омладинских пројеката у циљу подстицања активизма, волонтеризма и хуманости младих. На конкурс могу да се пријаве удружења младих и неформалне омладинске групе састављене од најмање пет чланова, разне омладинске секције и друге групе младих са територије Колубарског округа.
 
– Креативни, храбри и хумани млади људи, који желе да омогуће квалитетнији живот вршњацима, али и другим суграђанима у нашој заједници, као и онима погођеним поплавама, смернице за подношење пројектних идеја и пријавни формулар могу преузети са сајта www.dobriljudi.org или на омладинском Интернет порталу www.mos.gov.rs/mladisuzakon. Конкурс је отворен за пријем пројектних идеја до 25. јула” каже Душан Перић, председник удружења Добри људи.
 
Један од омладинских пројеката подржаних током прошле године у оквиру конкурса “Млади су закон” био је и “Европске вредности за младе” који је реализовао  “Убски омладински клуб“. Јелена Павловић један од аутора пројекта сматра да су остварени резултати били задовољавајући.
 
– Пројекат је био осмишљен са циљем да помогне будућим младим лидерима да се боље упознају са самом Европском унијом, њеним институцијама, начинима рада и сарадње, али и процесом интеграције Србије у ЕУ.Уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, учесници су се упознали са вредностима као што су људско достојанство, слобода, демократија, једнакост и поштовање људских права. Током радионица, дискутовали су о расизму, ксенофобији и другим врстама дискриминације заснованим на етничком или расном пореклу, вери или уверењима, полу, старости, инвалидности или сексуалној оријентацији, као и о заштити жена и деце. Такође, представљени су им могућности студирања и волонтирања у земљама Европске уније”.
 

Leave a Comment