Конституисан Привредни савет Ваљева

Почетак » Конституисан Привредни савет Ваљева » Вести » Конституисан Привредни савет Ваљева

Конститутивна седница Привредног савета града Ваљева, који је основан на иницијативу градоначелника Ваљева, одржана је данас уз присуство 22 привредника, представника Регионалне привредне коморе и града Ваљева. Обраћајући се привредницима, градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић је рекао да је поред саветодавне улоге, циљ овог радног тела и утврђивање праваца деловања и конкретних акција, како би се покренула привреда у нашем граду.

Упознајући привреднике са досадашњим активностима градских структура, везаних за питање делокруга Савета, представници Одељења за локални развој, привреду и комуналне послове и Одсека за локални економски развој изложили су Нацрт Стратегије локалног економског развоја, али и друга стратешка документа, која је град Ваљево донео у последње време. Привредници и директори су изразили спремност да се активно укључе у све неопходне процесе, од којих су, поред доношења важних стратешких докумената и консултације пре доношења одлука локалне самоуправе и прављења буџета у деловима који се односе на привреду у нашем граду. Привредници ће убрзо бити укључени у радне групе, које ће радити на конкретним предлозима и пројектима, како би се што пре почело са решавањем вишедеценијских, али и новонасталих проблема, који отежавају привредни развој Ваљева и псоловање фирми.
 
У Привредни савет града Ваљева, позвани су власници и директори „Подгорине фрухта“, „Горења“, „Греде“, „Инграп омнија“, „Елбија“, „Босиса“, „Вујића“, „Публика“, „Урбан техникса“, „Wood mastera“, „Енела“, „Роботакта“, „Аустротерма“, „Кланице Дивци“, „Винарије Јелић“, „Валија“ „Земље чуда“, „Комерцијалне банке“, „Електродистрибуције Ваљево“, ХК „Крушика“, Високе пословне школе и Регионалне привредне коморе Ваљево.
 

 

Leave a Comment