Конституисан Савет за праћење привредних кретања на подручју Ваљева

Почетак » Конституисан Савет за праћење привредних кретања на подручју Ваљева » Вести » Конституисан Савет за праћење привредних кретања на подручју Ваљева
Након бројних позитивних искустава и ефеката рада Савета за праћења привредних кретања на подручју Града Шапца, који је почео са радом почетком ове године у форми јавно-приватног партнерства, као оперативно тело сачињено од представника привреде, локалне самоуправе, управног округа и других институција, по истом моделу, данас је потписан Протокол о сарадњи између Града Ваљева и Регионалне привредне коморе Ваљево, којим је отворен пут ка конституисању Савета за праћење привредних кретања на подручју Града Ваљева. У име Града Ваљева, Протокол о сарадњи потписао је градоначелник Станко Терзић, а у име Регионалне привредне коморе Ваљево, извршни потпредседник, Петар Николић.
У конститутивном сазиву, Савет броји 26 реномираних привредника који послују у Ваљеву и највише представнике Града Ваљева, градоначелника Станка Терзића, заменика градоначелника Жарка Ковача, помоћника радоначелника Милорада Илића и начелника Колубарског управног округа Горана Миливојевића. Савет је у оквиру конститутивне седнице изабрао председника, директора Ваљевске Пиваре Александра Рајевца, два заменика председника, заменика градоначелника Жарка Ковача и директора и сувласника компаније Еуропром Десимира Тадића, као и секретара, Љубу Петровић, секретара удружења у Регионалној привредној комори Ваљево.
 
Савет за праћење привредних кретања имаће веома важну улогу у идентификовању проблема који пре свега оптерећују пословање или негативно утичу на развој локалне заједнице. Овакви проблеми биће разматрани на седницама савета које могу бити опште или секторске, у зависности од теме, где ће у форми јавно-приватног партнерства бити доношена одговарајућа решења како би се креирао повољнији пословни амбијент, а самим тим, створиле основе за развој Града у свим аспектима живота. Рад савета није строго формалан, учешће у раду је еластичне природе, као и могућност предлагања тема које ће бити разматране.
 
С обзиром на изузетна искуства и велики број инфраструктурних и комуналних проблема који су отклоњени или ублажени радом оваквог Савета на подручју Града Шапца, надамо се да ће и у Граду Ваљеву, савет својим радом веома брзо донети конкретне резултате, речено је на данашњој седници. У наредном периоду, у плану је формирање истог савета на подручју Града Лозница, чиме ће у потпуности бити обухваћено регионално подручје „Колубара-Мачва-Подриње“.

Leave a Comment