КОНТРОЛА СПРОВОЂЕЊА МЕРА

Почетак » КОНТРОЛА СПРОВОЂЕЊА МЕРА » Актуелно » КОНТРОЛА СПРОВОЂЕЊА МЕРА

Штаб за ванредне ситуације града Ваљева, на телефонској седници одржаној 02.07.2020. године, донео је обавезујуће закључак за појединце, предузетнике, правна лица и инспекцијске службе.

Градске инспекцијске службе у складу са налогом Градоначелника града Ваљева и решењем начелнице Градске управе вршиле су службене саветодавне посете и инспекцијске контроле спровођења обавезујућих противепидемијских мера од 03.07 – 05.07.2020. и утврдиле:

Комунална инспекција је у инспекцијским контролама бензинских станица и трговинских објеката као и објеката у „СТОП ШОПУ „утврдила одређене недостатке, изрекла усмене опемене одговорним лицима  и поделила флајере са закључцима Штаба.

Просветна инспекција је у службеној саветодавној посети у ПУ „Милица Ножица“ утврдила да се обавезујуће мере доследно примењују и спроводе.

Саобраћајна инспекција је у службеним саветодавним посетама – диспечерским центрима удружења  таксиста указала на закључак Штаба и вршила надзор у такси возилима, градском и приградском превозу  и утврдила да се обавезујуће противепидемијске мере спроводе.

Туристичка инспекција је у службеним саветодавним посетама угоститељима предочила обавезујуће закључке Штаба.

ГРАДСКЕ ИНСПЕКЦИЈСКЕ СЛУЖБЕ  ЋЕ НАСТАВИТИ СВАКОДНЕВНИ ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР ПО ЗАКЉУЧКУ ШТАБА.

Од данас инспекцијску контролу спровођења против епидемијских мера објеката под санитарним надзором (објекти јавног саобраћаја, фризерски салони, козметички салони, салони лепоте, теретане, фитнес центри, продавнице, мегамаркети, тржни центри, угоститељски објекти, кафићи, кафетерије, пицерије, пекаре, посластичарнице, ресторани, кафане, објекти брзе хране, предшколске установе..)  вршиће и санитарна инспекција МЗ.