Координациони тим града заседао поводом проглашења епидемије грипа

Почетак » Координациони тим града заседао поводом проглашења епидемије грипа » Вести » Координациони тим града заседао поводом проглашења епидемије грипа
На састанку Координационог тима за контролу и праћење појаве и ширења новог вируса грипа А (H1N1) на територији града Ваљева, закључено је да ће овај тим радити и поступати у складу са смерницама Владе Републике Србије.
Носилац посла биће Завод за јавно здравље чији је задатак да прати епидемиолошку ситуацију.
Ова установа ће у складу са акционим планом предузети све мере и активности усмерене ка спречавању ширења грипа. У складу са тим смерницама, биће утврђене и обавезе ограна града и јавних служби.
Једна од могућих негативних последица епидемије грипа може бити и веће одсуство запослених, што може да угрози пословање сваког предузећа у јавном или приватном сектору, чуло се на данашњем састанку. Начин да се ублаже последице јесте правовремена реакција у припреми и спровођењу одговарајућих акционих планова. Између осталог је истакнуто да је смртност од новог грипа далеко мања од класичног вируса грипа. Најважније је при уочавању првих симптома остати код куће и одлежати, рекла је др Снежана Арсенијевић, инфектолог ваљевског Здравственог центра.
У координацији са Заводом за јавно здравље, планове и активности на спречавању ширења грипа спроводиће тим састављен од представника Здравственог центра, полиције,просвете, градске управе и свих надлежних градских служби.
 

Leave a Comment