Координациони тим о новом грипу

Почетак » Координациони тим о новом грипу » Вести » Координациони тим о новом грипу
Граду Ваљеву су достављене вакцине против новог вируса грипа и од сутра у Дому здравља отпочеће вакцинација по утврђеним приоритетима. Ово је констатовано на данашљој седници Координационог  тима  за контролу и праћење појаве ширења новог вируса грипа А (Х1Н1). Здравствене установе, школе и обданишта придржавају се планираних активности, што је  утврђено након ванредног епидемиолошког надзора, који су обавиле надлежне републичке инспекције.
 
На данашњој седници је констатовано да ће школе на територији града од петка бити на распусту, у складу са одлуком Министарства просвете. У року од седам дана, установе и предузећа чији је оснивач град, морају доставити извештај о спроведеним активностима на изради акционих планова за борбу против пандемије.Координациони тим анализираће акционе планове и предложити евентуалне мере с циљем њихове ефикасније реализације. Један од закључака данашњег састанка је и да су све здравствене установе на подручју града дужне да интензивирају информисање грађана о неопходности вакцинације, као јединог сигурног облика заштите од вируса грипа. Координациони тим је закључио и да је из буџета града неопходно обезбедити средства за спровођење активности на спречавању пандемије новог грипа.
 
Координационим тимом председава Радивоје Милутиновић, помоћник градоначелника Ваљева , а члнови су Марија Гавриловић, директорка Завода за заштиту здравља, Бранка Михољчић, начелник Санитарне инсопекције Колубарског округа, Милан Михајловић, начелник Одељења за ванредне ситуације Колубарског округа, Александар Јанковић, начелник Одељења за инспекцијске послове Градске управе, Горан Тимотић из Полицијске управе Ваљево и Бојан Бојанић из ЈКП „Видрак“.

Leave a Comment