Корак по корак ближе грађанима

Почетак » Корак по корак ближе грађанима » Вести » Корак по корак ближе грађанима
За реализацију пројекта „Ближе грађанима“ град Ваљево је добио 2.100.000 динара из средства опредељених у складу са Уредбом о начину расподеле дела средстава из наменских примања буџета Републике Србије која се остварују приређивањем игара на срећу, а користе за финансирање локалне самоуправе
Пројекат „Ближе грађанима“ односи се на увођење система редова у услужном центру ваљевских Градских управа, чиме се стварају услови да се поједностави процедура издавања докумената. Пројекат је у складу је са реформом локалне самоуправе чији је општи циљ побољшање ефикасности пружања услуга грађанима, кроз бржу и квалитетнију комуникацију, модернизацију рада, као и приближавање рада локалне самоуправе европским стандардима.
Саветник министра за државну управу и локалну самоуправу Александар Радосављевић, приликом потписивања решења о одобреним средствима, истакао је у Ваљеву да ће министарство са задовољством подржати квалитетне пројекте и убудуће. „У време када је локалним самоуправама у Србији свака финансијска трансакција од изузетног значаја, сматрамо да је важно што имамо прилику да подржимо добре пројекте. Средства од приређивања игара на срећу, од 30. марта до данас износила су 167 милиона динара и распоређена су на 78 локалних самоуправа у Србији. Тај новац се по Уредби Владе распоређује локалним самоуправама између осталог највише за унапређење инфраструктуре (35% од укупних средстава), за пружање помоћи у програму рационализације у локалним самоуправама, за пружање помоћи локалним самоуправама погођеним елементарним непогодама, али и за пружање техничке подршке у подизању квалитета рада локалне самоуправе. Имамо и два нова циља, а то су подршка локалним самоуправама Србије у пружању социјалне помоћи, као и за подизање квалитета и нивоа заштите животне средине.
Честитам руководству града што је аплицирало са квалитетним пројектом, што најбоље говори у прилог чињеници да је град Ваљево спреман и има квалитетан кадровски потенцијал, да кад год се укаже прилика оствари право на добијање додатних средстава“, рекао је Радосављевић.
                „Ово није први пут да град Ваљево добије средства из овог фонда, а новац за реализацију пројекта „Ближе грађаним“ у овом тренутку нам је од изузетне важности“, рекао је овом приликом помоћник градоначелника Ваљева Радивоје Милутиновић. „Град Ваљево ће уз ова средства, из градског буџета издвојити додатних 1.000.000 динара за реализацију овог пројекта, који је у складу са превиђеним реформама локалне самоуправе кроз модернизацију и унапређење рада служби које су директно усмерене ка нашим грађанима“, истакао је Милутиновић.
Помоћник министра Александар Радосављевић  уручио је у Ваљеву и решење о одобреним средствима од приређивања игара на срећу председнику општине Љиг Мирославу Максимовићу за пројекат вредан 1.000.000 динара- „Информатичкои техничко опремање општинске управе“, као и заменику председника општине Уб Сави Сарићу за пројекат вредан 2.000.000 динара „Анализа дезинфекције и чишћења бунара у општини Уб“.

Leave a Comment