Кошаркашки турнир у Ваљеву

Почетак » Кошаркашки турнир у Ваљеву » Вести » Кошаркашки турнир у Ваљеву
„Јуниорски кошаркашки турнир Ваљево 2014.“ одржава се ове године трећи пут у оквиру обележавања Празника града Ваљева-20. марта. Ваљево, град са богатом кошаркашком традицијом, овом приликом ће угостити младе играче, тренере, спортске раднике, али и бројне љубитеље кошарке. На турниру ће учествовати осам екипа подељених у две групе. Будуће кошаркашке звезде као што су млади кошаркаши из италијанског Emporio Armani, словеначког Union Olimpija, хрватског Splita, босанко и херцеговачке Bosnе, из пријатељског словачког града Приевидза, али и из великих српских клубова Црвена звезде, Партизана и Металца,  надметаће се у Ваљеву од 21. до 23. марта у Хали спортова.
 
„Велики је значај овог турнира за град Ваљево, не само због Металца који је присутан већ деценијама у врху наше кошарке, већ и због младих генерација које на овај начин могу да виде екипе које имају реноме не само на територији Србије, већ и целе Европе. Од почетка одржавања турнира имали смо екипе чији су клубови у врху европске кошарке и зато је ова спортска манифестација значајна не само за Град већ за кошарку уопште“, рекао је између осталог Александар Вујић Суботић, председник Организационог одбора турнира на данашњој конференцији за новинаре и упутио позив свим нашим суграђанима да присуствују турниру.
 
Јуниорски кошаркашки турнир у Ваљеву посвећен је Луки Станчићу легендарном некадашњем кошаркашу и чувеном тренеру Металца, сарајевске Босне и млађих југословенских селекција.
 
Предстојећи турнир у Ваљеву најавио је на данашњој конференцији за новинаре и Радомир Симић, потпредседник Организационог одбора, а организатори и покровитељи турнира су град Ваљево, Спортски савез Ваљева и Кошаркашки савез Србије. 
 
 

Leave a Comment