Купинијада на Ставама у недељу

Почетак » Купинијада на Ставама у недељу » Вести » Купинијада на Ставама у недељу

Девета по реду привредно-туристичка манифестација “Дани купине 2016.“ одржаће се у недељу 31. јула 2016.године у селу Ставе крај Ваљева, речено је на данашњој конференцији за новинаре.

Председник Организационог одбора Ђорђе Павловић је истакао да манифестација има за циљ да представи и популаризује пољопривредне и туристичке потенцијале Става и читавог ваљевског краја. Програм предвиђа изложбу купина и производа од купина, отварање манифестације, културно-уметнички програм и за сам крај проглашење победника. Павловић је нагласио да ће градоначелник др Слободан Гвозденовић у 11.30 часова и званично отворити ову манифестацију.

По речима дугогодишњег члана Организационог одбора ове манифестације Зорана Лукића у недељу 31. јула на Ставама се одржава девета по реду купинијада у организацији грађана МЗ Ставе, а уз велику помоћ Регионалне привредне коморе Ваљево, ТО Ваљево, Завода за пољопривреду Ваљево и многих друштвених, јавних, приватних предузећа и појединаца, а све под покровитељством града Ваљева. Сама манифестација почиње у недељу у 10.00 часова изложбом купина и производа од купина, што је и основ ове манифестације. Пратећи програм предвиђа изложбу домаће радиности – народно стваралаштво, гастро фест, спортске активности и лекарске прегледе. На манифестацији ће наступити културно уметничко друштво „Извор“из Ваљева.

Очекује се  велики број посетилаца и учесника, а и учешће од преко 20 излагaча до данас пријављених.

На манифестацији „Дани купине“ имаће прилику да своје производе представе туристичке организације из Бијељине, Лознице, Крупња, Осечине, Љубовије, Љига, Мионице и Лајковца, истакла је директорка ТО Ваљево Ана Марковић.

Манифестација  “Дани купине“ окупља велики број гостију и посетилаца како из Ваљева, тако и из других крајева, који учествују у програму и свакако доприносе његовом побољшању.

Организатори су истакли да су се и ове као и претходних година потрудили да што већи број учесника буде награђен, тако да је предвиђен велики број награда из области производње купина. Тако ће бити награђени најбољи купињаци, највећи купињаци и најуређенији купињак. Наглашено је и да екипе Завода за пољопривреду већ пар дана вредно раде на терену и обилазе купињаке који су пријављени за изложбу.

Свакако на овај начин Месна заједница Ставе покушава да оствари развој кад је реч о промоцији сеоског туризма.