Квиз „Ваљево у прошлости“

Почетак » Квиз „Ваљево у прошлости“ » Вести » Квиз „Ваљево у прошлости“
Први пут ове године, у оквиру обележавања Дана града, организован је  квиз за децу „Ваљево у прошлости“.
 
Квиз ће бити одржан у Центру за културу, а у знању ће се надметати екипе 13 основних градских и сеоских школа, ученици од петог до осмог разреда. Данас од 15 сати у првом квалификационом такмичењу састају се школе „Владика Николај Велимировић“, „Десанка Максимовић„ и Свети Сава“ из Попучака, док ће од 16 сати знање одмерити „Прва основна“, „Андра Савчић“ и „Прота Матеја Ненадовић“ из Бранковине.
 
Сутра од 15 сати се такмиче основци из Поћуте, Драчића, Става и Лесковица, док ће се од 16 сати надметати „Нада Пурић“, „Сестре Илић“ и ђаци из Диваца. У финалу, које ће се одржати у четвртак у 18 сати у великој сали Центра за културу, састаће се победници ова четири сусрета. Захваљујући спонзорству „Ласте“, која је обезбедила превоз ученика, и сеоске школе ће имати подршку својих другара сва три дана квиза. Организациони одбор Дана Града позива ученике, родитеље, наставнике и све заинтересоване грађане да прате такмичење.
 
Квиз су осмислили професори историје Гордана Васиљевић и Виолета Ракић, а водитељ је глумац Александар Лазић. Најбољи ће бити награђени вредним књигама, а победничка екипа ће награду добити на Свечаној академији поводом Дана града. У стручном жирију су Драгана Лазаревић-Илић, кустос историчар Народног музеја, Снежана Радић из Историјског архива и Душко Ракић, професор историје у Економској школи. 

Leave a Comment