Легитимације за комуналне полицајце

Почетак » Легитимације за комуналне полицајце » Вести » Легитимације за комуналне полицајце
Комунални полицајци  Ваљева данас су добили службене легитимације, које су им уручили градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и заменик градоначелника Станко Терзић.
 
„Данашњим уручивањем легитимација и након седнице Скупштине града 27. децембра, када ће бити донет низ одлука које регулишу рад Комуналне полиције,  у складу са законом обављаће своје дужности. Комунални полицајци треба да буду у најбољим односима са грађанима Ваљева, али и грађани треба да схвате да су комунални полицајци неко ко ће моћи и да изриче казне. Формирање комуналне полиције знатно ће допринети решавању комуналних проблема у нашем граду“, рекао је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић.
 
„Ово је само један у низу комплетирања послова у вези рада комуналне полиције. Од Нове Године ми ћемо моћи да радимо у пуном обиму посао за који смо и примљени. Од завршетка обуке до данас искуства су позитивна и грађани су заиста добро реаговали на рад комуналне полиције. Ми смо свакодневно присутни на улицама и реакције грађана су више него добре. Чињеница је да Ваљево има само десет комуналних полицајаца, иако је реална потреба и прописана норма 20 полицајаца на овај број становника. Због тога грађани не могу очекивати да ми будемо присутни баш свугде и на сваком месту, али ћемо од Нове Године почети да радимо у складу са свим овлашћењима која имамо и ја очекујем да ћемо постићи добре резултате и да ће Ваљево имати много мање комуналних проблема“, рекао је Синиша Ђурић, начелник Комуналне полиције.
 
Највећи проблеми до сада који су уочени и на које се грађани највише жале јесу  чистоћа у граду. Проблем пуних контејнера, бацања смећа поред контејнера, непрописно држање паса, заузимање и ненаменско коришћење заједничких просторија, рад угоститељских објеката супротно одлуци Града, неадекватна продаја на Зеленој пијаци, неки су од првих проблема са којима ће се ухватити у коштац ваљевски комунални полицајци.

Leave a Comment