Лекари ВМА у Ваљеву

Почетак » Лекари ВМА у Ваљеву » Вести » Лекари ВМА у Ваљеву

 

Војно медицинска академија у сарадњи са локалном самоуправом, реализоваће у Ваљеву у наредних седам дана завршну вежбу Школе резервних официра по називом „Показна вежба Ваљево-2010“ којом је планирано да се становништво Ваљева и суседних општина ближе упозна са водећом установом у области лечења, превентивне медицине, фармације, образовања и научно-истраживачког рада не само у Србији већ и на простору југоисточне Европе.
 
Предвиђено је између осталог, да се у петак 21. маја, у суботу 22. маја и у понедељак пре подне 24. маја, обаве бесплатни специјалистички прегледи за становништво у Дому здравља у Ваљеву. Прегледе ће обављати специјалиста пластичне и реконструктивне хирургије, физијатар, торакални хирург, ортопед, хематолог, гастроентеролог, кардиолог, анестезиолог, неурохирург, ендокринолог, инфектолог и реуматолог.
 
Сви грађани који желе да обаве бесплатан преглед код неког од лекара из Војно медицинске академије из наведених области, могу заказати преглед позивом на бројеве кол центра 0800 014 014 или 0700 014 014.
 
Осим прегледа за грађанство током боравка у Ваљеву, лекари из ВМА обавиће и прегледе радника ХК „Крушик“ у понедељак 24. маја у после подневним сатима, а одржаће се и стручна акредитована предавања у Здравственом центру. Извођење Показне вежбе предвиђено је за среду 26. мај на три локације у граду.
 
„Ово је почетак надамо се успешне и дугорочне сарадње између локалне самоуправе у Ваљеву и једне овакве реномиране институције као што је Војно медицинска академија из Београда“, истакао је заменик градоначелника Станко Терзић на данашњој конференцији за новинаре одржаној поводом почетка одржавања „Показне вежбе Ваљево-2010“.
 
О Показној вежби у Ваљеву и Војно медицинској академији говорио је командант Показне вежбе потпуковник мр др Миломир Гачевић, специјалиста пластичне и реконструктивне хирургије са сарадницима, који је овом приликом рекао да ова вежба има дугу традицију још од Првог светског рата и да је основни циљ вежбе показати доктрине у сарадњи са цивилним сектором како у условима рата тако и у условима мира.   

 

Leave a Comment