Литерарни и ликовни конкурс за Дан града

Почетак » Литерарни и ликовни конкурс за Дан града » Вести » Литерарни и ликовни конкурс за Дан града
Поводом 20. марта – Дана града Ваљева расписана су два наградна конкурса – литерарни и ликовни конкурс за предшколце, ученике основних и средњих школа.
 
Град Ваљево, Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“, Актив професора српског језика и Центар за културу Ваљева расписују ова два конкурса, чије су теме „Ваљево песмом ваљано“ за литерарни, а „Мој град“ за ликовни конкурс.
 
На литерарном конкурсу могу учествовати ученици средњих школа из Ваљева. Жири за оцењивање радова сачињаваће професори српског језика и књижевности. На ликовном конкурсу могу учествовати предшколске установе, школе, дечји ликовни атељеи, удружења и сличне дечје асоцијације.
 
Поводом теме „Мој град“, изабрано је неколико интересантних појмова за децу: прозор, птица, љубав, празник, мир, парк, река, небо, трг, дрворед, снег, пријатељ, радост, сунце… Радови морају бити оригинални и рађени самостално, настали у 2011. години..
 
Организатор ће уз помоћ жирија одабрати радове за излагање, а од изложених радова одабраће најбоље и доделити три награде у три старосне категорије.
 
Ауторима најбољих радова на оба конкурса, награде ће бити уручене на Академији поводом прославе Дана града.
 
 
 

Leave a Comment