Локална самоуправа подржава оптравдане захтеве ваљевских синдиката

Почетак » Локална самоуправа подржава оптравдане захтеве ваљевских синдиката » Вести » Локална самоуправа подржава оптравдане захтеве ваљевских синдиката

На хитном састанку са челницима града Ваљева, представници синдиката Фабрике вијака „Градац“ саопштили су да се ситуација у овој фабрици погоршава, након радикализације штрајка отпочињањем штрајка глађу седморо радника.
 
Штрајк запослених у Фабрици вијака „Градац“ је радикализован, након ступања седморо радника у штрајк глађу. Ни након десет дана од почетка штрајка, запослене није посетио нико из надлежних републичких институција, нарочито Кризног штаба, који је формирало Министарство за рад и социјалну политику, да решава горућа питања у приватизованим фабрикама у Србији. Због свега овога, представници синдиката „Градца“, којима су се прикључили и представници синдиката „Нове Србијанке“, „Новог Елинда“ и „Крушик акумулатора“, данас су затражили хитан пријем код челника града.
 
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић су раднике обавестили да ће састанак у Агенцији за приватизацију у Београду бити одржан 26. маја где ће присуствовати и представници Министарства економије и регионалног развоја и Министарства рада и социјалне политике. Градоначелник Јаковљевић каже да градска власт, и поред тога што су врло мале ингеренције локалне самоуправе, чини све како би помогла радницима ваљевских предузећа.
 
„Упутили смо писма на неколико адреса, пре свега Министарству економије и регионалног развоја, Мистарству рада и социјалне политике које је формирало кризни штаб управо за решавање оваквих проблема и Агенцији за приватизацију. Резултат тога је позив за састанак у среду“, каже Јаковљевић и додаје да је градска власт разочарана што нико из министарства или Владе Србије није дошао у Ваљево.
 
Градоначелник Зоран Јаковљевић је поновио да градска власт чини све како би помогла радницима ваљевских приватизованих предузећа, па чак упућују захтеве и молбе судовима, тужилаштвима и инспекцијама да се убрзају сви поступци који су у току. 
 
Руководство града Ваљева најавило је данас да ће подржати све оправдане захтеве запослених у Фабрици вијака „Градац“, како би се, у договору са представницима синдиката, што пре прекинуо протест око 300 радника, међу којима њих седам штрајкује глађу.

 

Leave a Comment