Локална самоуправа Ваљева на услузи инвеститорима

Почетак » Локална самоуправа Ваљева на услузи инвеститорима » Вести » Локална самоуправа Ваљева на услузи инвеститорима
Локална самоуправа Ваљева отворена је за све инвеститоре који су заинтересовани да улажу у ваљевски крај и спремна да убрза и максимално олакша процедуре доласка до потребних дозвола.
 
Последњи пример је данашњи разговор са менаџментом француског „Интермаршеа“, који најкасније до октобра ове године почиње са изградњом хипермаркета на простору који су закупили 2008. године, између Железничке станице и Насеља Ослободиоци Ваљева.
 
Тема данашњег разговора менаџмента „Интермаршеа“ и представника града, на челу са градоначелником Зораном Јаковљевићем биле су процедуре у вези издавања потребних дозвола. Градске службе ће у најкраћем року обезбедити потребна одобрења за изградњу и остале дозволе, како би се страном инвеститору максимално олакшао предстојећи посао.
 
Измештање канализационог колектора са парцеле на којој ће се наћи будући објекат „Интермаршеа“ успорило је и отежало реализацију пројекта, након промене ситуационог плана од стране инвеститора, речено је на данашњем састанку.  Договорено је да ће радове на измештању колектора извести ваљевски „Водовод“, а финансираће их град Ваљево, чиме ће бити отколоњене и последње препреке у изградњи хипермаркета.
 
Спремност локалне самоуправе да изађе у сусрет постојећим, али и будућим инвеститорима огледа се и у бројним контактима и пословима који се реализују.  Потврде за унапређење у раду градских служби стижу скоро свакодневно, а неке од најважнијих су, подсетимо, кредитни рејтинг међународне кредитне агенције „Мудиз “, као и цертификација Ваљева као града са повољним пословним окружењем од стране Националне Алијансе за локални економски развој (НАЛЕД). Град Ваљево је према овим оценама и истраживањима, скоро стопроцентно испунио критеријуме пословања, које су пратиле ове организације.
 
Француска компанија „Интермарше“ је у октобру 2008. године за два милиона евра закупила хектар и 91 ар градског земљишта за отварање хипермаркета. Ова компанија послује у десет европских земаља и остварује годишњи промет од око 40 милијарди евра, док у Србији послује од 2004. године, са шест продајних обејаката. 

Leave a Comment