Лозничка искуства

Почетак » Лозничка искуства » Вести » Лозничка искуства

Као плод контаката који су остварени у претходном периоду са Одељењем за Локални економски развој из Лознице представници града Ваљева, крајем јуна посетили су Градску управу Лознице. Позив за размену искустава заједно са представницима Бачке Паланке, Лајковца и Беочина упутио је градоначелник Лознице Видоје Петровић,а поред њега домаћини су били начелница Милојка Смиљанић и шеф Одељења за локални економски развој Љиљана Николић.

На састанцима у Лозници представници Градске управе Ваљево били су Зоран Васић, начелник Одељења за локални развој, привреду и комуналне послове и Ненад Бранковић из Одсека за локални развој и привреду. Одржано је неколико корисних састанака са највишим представницима Градске управе Лознице, као и са представницима Одељења за локални економски развој.
Наша делегација упознала се са досадашњим искуствима Одељења за локални економски развој у Лозници, пројектима и програмима које су реализовали или на којима раде, резултатима које су постигли. Презентован је и рад лозничког градског услужног центра.
Приликом посете Лозници остварени су добри контакти са Одељењем за планирање и изградњу Градске управе Лозница, затим са ЈП „Урбоплан“и ЈП „Град“. У разговору са руководством ових јавних предузећа истакнут је значај докумената ГУП, просторних планова, планова детаљне регулације, процеса издавања грађевинских дозвола…
Наши преставници били су прилици да посете и спортски центар „Лагатор“ у Лозници и упознају се са пословањем овог центра, хале спортова и новог комплекса отворених базена.
Договорено је да се успостави тесна сарадња између Одељења за локални економски развој из Лознице и нашег Одељења за локални развој, привреду и комуналне послове, интензивније повезивање канцеларија за ЛЕР из региона, унапређење сарадње између градова Ваљева и Лознице, као и да се ради на планирању и реализацији регионалних пројеката и развоју институционалних капацитета за реализацију регионалних развојних пројеката. Ово је била прилика и да се успоставе добри контакти и са представницима општина Лајковац, Бачка Паланка и Беочин.
 
 
 

Leave a Comment