„Малини у част“ у Брезовицама

Почетак » „Малини у част“ у Брезовицама » Актуелно » „Малини у част“ у Брезовицама

На иницијативу мештана Брезовица, села које се простире на обронцима планине Повлен, 8. пут по реду је уз подршку града Ваљева, ове недеље одржана манифестација „Малини у част“. Добри и вредни домаћини Брезовица су угостили бројне госте, припремили културно-уметнички програм, а у центру пажње је била малина, воће које гаје у овом крају. Чист ваздух и земља, услови за органску производњу хране, вредни пољопривредници и подршка локалне самоуправе су предуслов за развој воћарства у овом крају, што је управо и циљ ове манифестације.

У такмичарском делу, најквалитенију малину по оцени стручног жирија из Пољопривредне стручне службе „Ваљево“ имају:

1. Александар Симић, Брезовице
2. Милорад Ранковић, Доње Лесковице
3. Богосав Калабић, Брезовице

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић и заменик председника Скупштине града Михаило Милутиновић су са представницима локалне самоуправе присуствовали овој манифестацији. Градоначелник је отворио манифестацију речима да је град Ваљево препознао шта све селу треба.

„То је пре свега пут, вода и још две базне станице како би сигнал био бољи. Драго ми је да овде има доста деца, да људи остају да живе и раде на селу. Град Ваљево је само ове године издвоио око 50 милиона динара за субвенције за пољопривреду, што је у односу на 2016. годину увећено за пет или шест пута. Надам се да ће наредни године бити и више, јер једноставно, ми не можемо опстати као народ и држава, ако село умре. Желим да се данас сви осећате лепо и да најбољи излагач добије награду коју је Град обезбедио“, поздравио је на почетку манифестације „Малини у част“ градоначелник др Слободан Гвозденовић.

Овакве манифестације је препознао град Ваљево и подржава их као промоцију села и прилику да што више људи посети ова места, али прилику да мештани у разговору са пољпопривредним стручњацима унапреде своју производњу. Важну улогу има и прилика да се промовише стваралаштво мештана овог краја, али и организује дружење свих генерација људи који живе на селу.