Мало солидарности за породицу Савић

Почетак » Мало солидарности за породицу Савић » Вести » Мало солидарности за породицу Савић
После потресног прилога на локалној Вујић телевизији, запослени у Градској управи Ваљево, као и добри људи из ваљевског „Водовода“ однели су у петак нешто хране, хемијских средстава, лекова и новца породици Веле Савић из Балачке, ромског насеља на Близоњском вису код Бранковине. Трговинска кућа „Еуропром“ је такође помогла да се за новац који је прикупљен, набави што више разноврсне робе.
 
Привремено је одложен долазак страшног и нежељеног посетиоца, глади у ову породицу. Вела живи у трошној кући са осмогодишњом кћерком Мануелом и супругом Живојином Павловићем. И дете и отац су дијабетичари. Оца свака два дана посећује служба Кућног лечења и неге из Дома здравља.
Превијају му ране након операције ноге. Људима треба помоћ и подршка. Кућа има три одељења, једна соба у којој су сви, нешто као кухиња и трпезарија и друга соба, омалтерисана, такорећи без пода. Треба им неки ваљан шпорет. Смедеревац им се скоро распао. Слаби су и са дрвима. Живојин спава на потпуно неупотребљивом кревету. Мануели би добродошле стварчице, одело, обућа, по могућству зимска. И повремено да се дотури нешто хране и новца док се не изађе из зиме.
 
 

Leave a Comment