Медицинско село у Миличиници

Почетак » Медицинско село у Миличиници » Вести » Медицинско село у Миличиници
Здравствена манифестација „Медицинско село- Миличиница 2013“ одржана је у суботу у овом селу, после 15 година паузе. Могућност да обаве здравствене прегледе имали су сви становници овог села, без обзира да ли имају здравствено осигурање, или не. У организацији Дома здравља Ваљево је 80 здравствених радника (30 лекара и 50 медицинских техничара) било распоређено на пунктовима у селу, на којима су мештани могли да  измере притисак, ураде крвну слику, измере шећер и обаве остале прегледе. Прегледано је 150 пацијената, а лекари су обишли домове 50 старих и непокретних особа у овом селу.
 
Пунктови су били распоређени  у О.Ш. „Милован Глишић“, као и у реновираној амбуланти, коју је свечано отворио народни посланик Ђорђе Милићевић.
 
”За мене је као грађанина Ваљева и као човека у овом тренутку најважније да су мештани Миличинице добили једну овакву здравствену амбуланту и да ће имати остварено право на лечење. Свима су потребни нормални услови и њима у Миличиници и онима у центру града у Карађорђевој улици. Ми село заиста не раздвајамо од града. Наше опредељење је потпуно јасно. Сваки грађанина мора да има право на адекватну здравствену заштиту. Отварањем  амбуланте овде и у другим местима, њиховим опремањем, ми враћамо достојанство пацијентима , али и лекарској професији. Мени је значајно да сам данас овде и да видим да је велико интересовање, да људи долазе са свих страна. Значи да смо урадили праву ствар“, рекао је народни посланик Ђорђе Милићевић.
Заменик директора Дома здравља др Завен дер Хазарјан је рекао да ће од сада бити организован боравак лекара средом у овом селу и да ће тог дана бити организован и рад апотеке, како би мештани овог села што лакше могли да обаве прегледе и набаве потребне лекове.
 
Др Радиша Јокић, начелник Опште службе Дома здравља је рекао да је у Миличиници пре свега старо становништво и да је акција замишљена тако да три лекарске екипе иду и по кућама, како би се прегледали и они најстарији и непокретни, као и сви они којима нису оверене књижице.
 
„Овде је тренутно најпотребнији лекар опште медицине, а испоставило се да пуно има потребе за очним лекаром, потом интернистом, физијатром, реуматологом“, рекао је др Радиша Јокић.
 
Ово велико село поред амбуланте,  чије реновирање је коштало 1.350.000,00 динара, у протеклом периоду је добило асфалтни пут дужине километар и по и реконструисан мост у самом центру села. 

Leave a Comment