Медијске радионице НАЛЕД-а

Почетак » Медијске радионице НАЛЕД-а » Вести » Медијске радионице НАЛЕД-а
У Београду је јуче одржана трећа, последња овогодишња медијска радионица „Како посредством медија до боље промоције градова и општина“ коју је организовала Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД). Медијске радионице похађало је  једанаест представника градова и општина Србије, међу њима и Маријана Јевтић и Тијана Ковачевић из Одсека за информисање и протокол Градске управе Ваљево.
 
У оквиру три медијске радионице, полазници су имали прилику да кроз практичне примере провере своје вештине пред телевизијском камером. Да се упознају са најбољим начинима и методама у презентацији града или општине у дневним, недељеним новинама, на радијским станицама, али и на интернету. Истовремено, анализиране су  интернет презентације градова и општина, међу њима и презентација града Ваљева која је високо оцењена и представљена као пример добре праксе што се тиче ажурирања података и вести, али и дизајна. Полазници радионице упознали су се и са начином писања текстова и информација од значаја за презентацију инвестиционих потенцијала градова и општина у процесу привлачења инвеститора.
 
Медијатори ових медијских радионица били су: Милица Недић (РТС), Славиша Стојковић (Радио Београд), Зоран Луковић (Блиц), Стојан Дрчелић (НИН), Ранко Пивљанин (Блиц), Милан Ћулибрк (Економист), Дарко Савановић (Бета) и Александра Галић (НАЛЕД).

Иначе, град Ваљево је у процесу добијања цертификата НАЛЕД-а којим ће стећи статус града са повољним пословним окружењем. 

 

 
 

Leave a Comment