Међународни јуниорски кошаркашки тирнир у Ваљеву

Почетак » Међународни јуниорски кошаркашки тирнир у Ваљеву » Актуелно » Међународни јуниорски кошаркашки тирнир у Ваљеву

Шести Међународни јуниорски кошаркашки турнир одржаће се од 24. до 26. марта 2017. године у ваљевској Хали спортова уз учешће осам екипа из четири земље. Ова спортска манифестација организована је у оквиру обележавања 20. марта Дана града Ваљева.

Помоћник градоначелника Мирослав Пимић, на конференцији за новинаре на којој је најављен предстојећи турнир, захвалио се Организационом одбору који је успешно организовао овај међународни спортски догађај.

„Град Ваљево је град спорта и својим буџетом опредељује знатна средства. У поређењу са прошлом годином ове године су опредељена знатно већа средства што се тиче спорта“, рекао је помоћник Пимић.

Учесници овогодишњег турнира су КК Игокеа Александровац БИХ, КК Унион Олимпија Љубљана Словенија, КК Партизан Београд, КК Спарс Сарајево БИХ, КК Црвена Звезда Београд, КК Мега Бемакс Београд, КК Металац Ваљево и КК Сплит Хрватска.

„Ова данашња конференција посвећена је јуниорском кошаркашком турниру, стална је градска манифестација која се по шести пут за редом одржава и постала је већ традиционална. Јуниорски кошаркашки турнир се прве две године одржавао под именом  Меморијал Луке Станчића, после четри године се одржава  као Јуниорски кошаркашки турнир. Овај турнир је посвећен великом ваљевском тренеру Луки Станчићу, родоначелнику ваљевске кошарке. Покровитељ турнира је град Ваљево, Кошаркашки савез Србије и турнир се реализује преко Спортског савеза Ваљево. Град је ове године определио 880.000 динара за одржавање овог турнира. Ове године успели смо да доведемо две екипе које се налазе међу најјачим екипама овог годишта у Европи, а то су Црвена Звезда и  Мега Бемакс из Београда“, истакао је члан Организационог одбора Радомир Симић.

„Искористио бих прилику да позовем све наше суграђане нарочито децу школског узраста, основне и средње школе да дођу и гледају своје другаре и навијају за њих. Позив упућујем и родитељима да са својом децом дођу и промовишу спорт,

да што више наше деце учествује у спорту , а и град Ваљево нам у томе помаже , па је потребно да се што више наша деца баве спортом, да их склонимо од лап топова и телефона, јер ћемо тиме добити здравију нацију“, истакао је председник Организационог одбора Александар Блажић. Блажић је нагласио да је ове године све на време припремљено на једном завидном нивоу а можда и боље и истакао да се турнир не би могао организовати без још 40 -так спонзора који су помогли да овај турнир буде онакав какав је и замишљен. Председник Организационог одбора Блажић је рекао да је укупан буџет овогодишњег турнира око два милиона динара, уз средства Града и спонзора.