IN MEMORIAM Мики Јевремовић

Почетак » IN MEMORIAM Мики Јевремовић » Актуелно » IN MEMORIAM Мики Јевремовић

Jeдан од најпознатијих певача бивше Југославије, Мики Јевремовић, преминуо је у 75. години у Београду, 13. јануара 2017. године, после кратке и тешке болести.

Миодраг Мики Јевремовић рођен је 27. марта 1941. године у Београду.

Био је ученик Ваљевске гимназије, а каријеру је започео у Ваљеву, на приредби „Први глас Србије“. Био је популаран у СФРЈ шездесетих и седамдесетих година прошлог века, а био је познат по шлагерима и баладама.

Његову каријеру обележили су хитови попут „Мама“, „Ако једном видиш Марију“, „Песникова гитара“, „Нека точе старо вино“…

Учествовао је на тадашњим фестивалима: „Београдско пролеће“, „Ваш шлагер сезоне“ (Сарајево), „Загребачки фестивал“, „Опатијски фестивал“ и „Сплитски фестивал“. Деведесетих година је учествовао и на летњим фестивалима у Црној Гори.

Сарађивао је са многим композиторима у земљи и иностранству (Борис Бизетић, Микис Теодоракис и др).

Почетак каријере обележиле су песме: „Мама“, „Пијем“ и „Осамнаест жутих ружа“. Каснији хитови су били: „Ако једном видиш Марију“, „С ким си сада кад је тужно време“ и „Песникова гитара“. Новији хитови су: „Гркиња“, „Лихнида“ и „Нека точе старо вино“.

Седамдесетих година, поред Ђорђа Марјановића и Радмиле Караклајић, био је веома популаран у СССР.

У Ваљеву је 5. новембра 2012. представио фото-монографију „Педесет година са вама“.

За собом је оставио кћерку Јелену и синове Ђорђа и Стефана.

Поводом смрти Микија Јевремовића, градоначелник града Ваљева др Слободан Гвозденовић упутио је телеграм саучешћа породици:

„У име града Ваљева примите изразе најдубљег саучешћа поводом смрти великог уметника Микија Јевремовића, који је на музичкој сцени Србије оставио неизбрисив траг“.