Меморијални карате турнир „Светлана Цеца Радојевић“

Почетак » Меморијални карате турнир „Светлана Цеца Радојевић“ » Актуелно » Меморијални карате турнир „Светлана Цеца Радојевић“

У част и знак сећања на истакнутог спортског радника и спортисту Светлану Цецу Радојевић, у суботу 4. марта у Хали спортова „Студент“ у Ваљеву биће одржан шести по реду Меморијални карате турнир.

Тренер Карате клуба 014 Ваљево Предраг Бранковић најавио је на конференцији за новинаре шести по реду, традиционални  карате турнир под називом „Ваљево опен – Светлана Цеца Радојевић 2017.године“.

„Турнир ће се одржати у суботу 4. марта 2017. године у Хали спортова „Студент“ са почетком у 10 часова. Очекујемо да ће тога дана у нашем граду бити празник карате спорта, с обзиром на чињеницу да је од прошле године карате постао званично и олимпијски спорт, тако да ће тога дана сви наши суграђани имати прилику да уживају у свим лепотама и атрактивностима које пружа овај спорт. Очекујемо долазак преко 30 екипа и преко 350, а можда и 400 наступа, на којима ће се такмичити најмлађи, узраста од полетарца, пионира, кадета, јуниора, млађих сениора у дисциплинама кате и борбе. Наши суграђани ће имати прилику да виде и неке репрезентативне кандидате освајаче балканских и европских медаља са недавно одржаног Европског првенства за млађе узрасте у Софији“, рекао је тренер Бранковић.

Нагласио је да је  Светлана Цеца Радојевић била истакнути спортски радник и свестрани спортиста, да је ово лепа прилика koja је постала традиција да чувамо сећање на њу, тако да је ово један омаж и част да сачувамо сећање на нашу суграђанку која је доста тога дала карате спорту и доста младих људи увела у тај спорт.

„Карате клуб 014 Ваљево ове године се такмичи ван конкуренције и као добри домаћини препустићемо прво место у генералном пласману нашим гостима, а очекујемо да ће из нашег клуба наступити 40 такмичара. Такође желимо да промовишемо и млађе такмичаре овога пута њих десетак. Доста има талената, а  прошла година је била јако успешна за Карате клуб 014 Ваљево. Ивана Марковић је била вице шампион Балкана и изабрана је за спортисткињу града. Милица Илић такође је репрезентативац у борбама, Николина Ђурић у катама, тако да очекујемо добре резултате, а очекујемо и да се појаве неки нови потенцијални будући наследници ових напред поменутих такмичара“, рекао је тренер Бранковић.

Он је упутио позив свим суграђанима да дођу и подрже ову изузетно лепу манифестацију.