Меморијални карате турнир “ Светлана Цеца Радојевић“

Почетак » Меморијални карате турнир “ Светлана Цеца Радојевић“ » Вести » Меморијални карате турнир “ Светлана Цеца Радојевић“

 

Меморијални карате турнир у Ваљеву биће одржан у суботу 25. фебруара у Хали спортова у част и знак сећања на прерано преминулу познату ваљевску спортисткињу Светлану Цецу Радојевић и по први пут се одржава, речено је на данашњој конференцији за новинаре. 
 
Председник Спортског савеза Ваљева Радомир Симић је данас најавио одржавање првог Меморијалног турнира у каратеу. “Сви се сећамо Цеце и знамо да је она била успешан и признат спортиста, не само у оквиру града Ваљева, него и шире. Она потиче из једне познате ваљевске спортске породице, наиме њен отац је такође био спортиста и бивши голман ваљевске “Будућности“. Била је свестрана у спорту, поред тога што се успешно бавила каратеом, такође је играла тенис, а многи не знају да је за време свог студирања у Новом Саду једне године чак била и најбоља тенисерка Војводине“, рекао је Симић. 
 
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић је рекао:“ Град када је сазнао да ће се један овакав турнир организовати одмах је стао иза организације. Идеја је дакле била да овај меморијални турнир сада први, касније уђе у списак градских манифестација. Ми се трудимо да у градске манифестације уврстимо што више спортских турнира. Чим град види да се огроман број деце бави неким спортом, одмах мора да стане иза тога.Треба што више деце укључити у спортске активности. Важно је да да турнир почне и да први буде како треба и квалитетан, да би касније постао традиционалан“. 
 
Предраг Бранковић тренер КК 014 поздравио је све присутне и у своје име и име каратиста и младих и старијих, захвалио се граду, градоначелнику и Спортском савезу Ваљева што су подржали ову манифестацију. Истакао је да у суботу очекују да се појави 200 и више такмичара из целе земље од Новог Сада па преко Ужица доле  до Крагујевца и Новог Пазара. Упутио је позив и свим суграђанима да дођу и подрже ову манифестацију. Турнир је бесплатан и почиње у 10,00 у суботу 25. фебруара. “Пресрећан сам што се карате поново враћају у Ваљево, јер некад је Ваљево било препознатљиво по овом спорту. Жеља моја, а надам се и свих Ваљеваца је да овај турнир прерасте у традиционални и добије међународни карактер“, рекао је тренер Бранковић. Нагласио је да је Светлана Цеца Радојевић била свестрани спортиста, врло рано прекинула своју такмичарску каријеру због повреде колена, али да је то није омело да постане интернационални судија у Карате федерацији и да дође до места селектора. Била је први помоћник чувеног Дачића у селекторској комисији за кате у Савезној Републици Југославији.То је био велики епитет и значај који је добила за рад и труд у свом кратком животу. Све до смрти Цеца је била секретар Спортског савеза Ваљева. 
 
Организатори овог турнира су КК 014, Спортски савез Ваљева и град Ваљево.
 
 
 
 

Leave a Comment