Меркатор почео изградњу новог хипермаркета у Ваљеву

Почетак » Меркатор почео изградњу новог хипермаркета у Ваљеву » Вести » Меркатор почео изградњу новог хипермаркета у Ваљеву
Словеначки трговачки ланац „Меркатор“ почео је изградњу новог хипермаркета у Ваљеву код некадашњег „Ремонта“. Објекат ће бити површине око 3500 квадратних метара, а  инвестиција је вредна  два милиона евра.  
 
„Град Ваљево је у протеклом периоду припремио сву неопходну документацију како би инвеститор имао све услове да започне изградњу.На наше велико задовољство данас су почели радови на изградњи овог великог маркета и требало би да буду завршени до краја априла, када ће и грађани Ваљева добити један велики трговински ланац у свом граду“, истакао је градоначелник града Ваљева Зоран Јаковљевић и изразио задовољство ангажовањем свих градских и републичких служби и институција у припреми комплетне потребне документације за почетак ове инвестиције.
 
„Према плану развоја малопродаје „Меркатора“ намеравамо да у мају месецу завршимо нови објекат „Рода мегамаркет“ у Ваљеву и да га отворимо у јуну. Он ће својим асортиманом, ценовном понудом представљати нешто што ће допунити постојећу понуду у Граду,  с намером да изађемо у сусрет жељама грађана Ваљева“, оценио је овом приликом Мирослав Вуковић, извршни директор за развој и технолошко пројектовање „Меркатора“ за Југоисточну Европу. Он је овом приликом најавио да ће се у новом хипермаркету у Ваљеву запослити 65 радника. „Планирали смо и допунске садржаје, као што су два локала која ћемо издавати, а предвидели смо и велики паркинг простор код овог објекта за 70 аутомобила што ће допринети конфору приликом куповине“, рекао је Вуковић и додао да ће у продајном асортиману осим прехрамбене, бити и техничке робе, али и  кућних апарата, рачунарске опреме.
 
Почетак изградње новог објекта реномираног словеначког трговинског ланца и једне од водећих словеначких компанија, од вишеструког је значаја не само због отварања нових радних места, већ и због разноврсније, квалитетне понуде произвда и веће ценовне конкурентности у Ваљеву.   

Leave a Comment