Мештани блокирали радове

Почетак » Мештани блокирали радове » Вести » Мештани блокирали радове

 

Припремајући се за предстојећу сезону скијања на Дивчибарама и за почетак рада нове ски-стазе „Црни врх“, град Ваљево је преко Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева, ангажовао предузеће „Инграпомни“ као извођача радова на насипању прилазног пута дужине 300 метара који води ка стази. Грађевинари су радове почели данас са планом да их заврше до краја дана или најкасније сутра, због најављене промене времена. Међутим, неколико незадовољних тамошњих власника парцела спречили су грађевинаре да наставе започети посао и радови су због тога прекинути.
 
„На овој траси пута који води ка ски-стази је 1976. године урађена експропријација у ширини од осам  метара и тада је власницима парцела исплаћена надокнада. Ми смо планирали сада да овај пут, као јавни пут  припремимо за предстојећу сезону“, рекао је градоначелник Зоран Јаковљевић на данашњој конференцији за новинаре која је одржана поводом прекида радова. „Мештани траже, бар тако смо ми информисани на данашњем састанку са њиховим адвокатом, да им се по елаборату еспропријације који је рађен прошле године и где је предвиђено 12 метара ширине овог пута, исплати надокнада. То је њихов захтев и ми сми зауставили радове због тога, а сутра ћемо на састанку са њима и њиховим адвокатом о томе детаљније разговарати“, рекао је градоначелник. „Геометар кога је ангажовала Градска управа утврдиће да ли Град ради пут на свом земљишту и ми ћемо сутра имати извештај о томе“.
 
Градоначелник је овом приликом изразио незадовољство због данашњег прекида радова услед протеста власника парцела, јер како је рекао, Град улаже додатне напоре да унапреди и обогати туристичку понуду на Дивчибарама и изналази додатна средства како би све било спремно за предстојећу сезону.   

 

Leave a Comment