Милион динара за Локални план акције за децу

Почетак » Милион динара за Локални план акције за децу » Вести » Милион динара за Локални план акције за децу
Из буџета града Ваљева у 2010. години издвојено је 1.000.000 динара за имплементацију Локалног плана акције за децу. Тим средствима биће реализована школица пливања у Спортско-рекреативном центру Петница у сарадњи са Установом за физичку културу „Валис“, у коју ће бити укључено 80 малишана, ученика првог и другог разреда свих седам ваљевских основних школа. Обука ће бити спроведена у две групе, по 40 ученика у свакој. Свака група имаће по 40 часова пливања, са  превозом и обезбеђеним координаторима за сваку групу деце. Малишани који ће бити укључени у обуку требало би да се пријаве најкасније до среде 9.јуна у својим школама. Прва група почиње са обуком у понедељак 14. јуна, а друга група 19. јула. Обука ће трајати сваки радни дан од 9.00 до 12.00 часова, а у случају неповољних временских услова, обука ће бити продужена. Са децом ће на базену радити инструктори пливања Установе за физичку културу „Валис“.
 
Осим тога, у 2010. години биће обезбеђена бесплатна ужина за 110 малишана, ученика од првог до четвртог разреда из свих седам градских основних школа у трајању од четири месеца од 1. септембра до 31. децембра 2010. године.
 
Планирано је да се организује и курс фотографије за 30 полазника, у трајању од две седмице за талентоване ученике од петог до осмог разреда основних школа, који ће подразумевати и практичну наставу са излетима у Паштрић и Горње Лесковице, као и изложбу радова по завршетку курса.
 
 „У свим предвиђеним активностима у које ће бити укључено  укупно 234 малишана, апсолутни приоритет имаће наши најмлађи суграђани који су социјално и материјално угрожени. То се посебно односи на школицу пливања и бесплатну ужину, али и акцију помоћи која већ постаје традиционална, где Град помаже деци са евиденције Центра за социјални рад, без родитељског старања или из неке друге угрожене катеорије. Ове године Град је обезбедио помоћ за 13 малишана са евиденције Центра, као и за девојчицу Јелену Кићановић, из села Бачевци “, рекла је на данашњој конференцији за новинаре  Маријана Јевтић, координатор и секретар Одбора за имплементацију Локалног плана акције за децу града Ваљева. 

Leave a Comment