Министар Бранко Ружић у посети Ваљеву

Почетак » Министар Бранко Ружић у посети Ваљеву » Актуелно » Министар Бранко Ружић у посети Ваљеву

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић је разговарао са руководством града Ваљева о пројектима који се финансирају преко овог министарства, а који су усмерени на унапређење живота грађана овог дела Србије.

Градоначелник др Слободан Гвозденовић се захвалио министарству и министру на сарадњи, јер се са 14 милиона динара преко овог министарства финансира изградња регионалног цевовода Ваљево- Бранковина.

„Одвојили сте велика средства и у име града и грађана који ће добити воду, захваљујем вам се на томе што је Ваљево испоштовано и што смо добили средства. Разговорали смо о електронској управи, о идејама када је децентрализација власти у Србији у питању. Мислим да су овакве посете изузетно корисне, јер се ми управо и ослањамо на ово министарство које је нама базично министарство. Осим што апликујемо за средства, размењујемо идеје које би требало да допринесу још бољем функционисању локалних самоуправа у Србији, а пре свега Ваљева.“

„Нашли смо сијасет тема са заједничким именитељом, а то је добробит и добитак за све грађане и грађанке Ваљева и читавог Колубарског округа, као и целе Србије. Драго ми је што је кроз фонд за локалне самоуправе опредељено 14 милиона динара за магистрални цевовод Ваљево-Бранковина. Пре свега захваљујући иницијативи градоначелника и градске управе, али морам поменути и потпредседника Народне Скупштине Ђорђа Милићевића, који је као Ваљевац афирмисао ту иницијативу. Најскупљи су они пројекти који се не заврше. Овајх пројекат је започео пре десетак година. Завршена је прва фаза, а завршетком друге фазе ће три хиљаде становника Бранковине и села која тамо гравитирају, решити проблем водоснабдевања. Важни су и туристички потенцијали Бранковине. Годишње 30.000 посетиалца обиђе Бранковину и одржавају се културне манифестације. Заокруживањем овог прстена водоснабдевања на том правцу, на добитку би били и становници ових села и туристи“, рекеао је министар Ружић.

Једна од тема, по његовим речима, било је и увођење е-парламента, где је позвао Ваљево да аплицира када буде расписан још један конкурс.

„Циљ је да градску Скупштину уподобимо са временом дигитализације. Обрадили смо и теме запошљавања у Градској управи и на локалу и ту имамо потпуно узајамно разумевање. Сарађиваћемо и даље на том пољу, јер град Ваљево заслужује ону пажњу коју Влада Србије и Ваљеву“, закључио је министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић. Доказ за то су значајна средства, 11 милиона динара, из фонда Министарства без портфеља за полпулациону политику, као и из Министарства рударства и енергетике око 10 милиона динара.