Министар Ђорђевић у посети Ваљеву

Почетак » Министар Ђорђевић у посети Ваљеву » Актуелно » Министар Ђорђевић у посети Ваљеву

Град Ваљево данас је посетио Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања како би дао подршку новоизабраном градоначелнику Ваљева Лазару Гојковићу.

Градоначелник Ваљева се захвалио министру Ђорђевићу на подршци и том приликом изјавио да се нада да ће успешно сарађивати са Владом Републике Србије, као и Министарством, на чијем челу је министар Ђорђевић.„Искористио бих прилику да се захвалим министру Ђорђевићу што је мог првог радног дана на месту градоначелника дошао у Ваљево да ми да подршку. Рад, запошљавање, борачка и социјална питања су ресор министра Ђорђевића и веома важне области у функционисању не само Ваљева него и целе државе. С обзиром на то да је једна од кључних тачака мог деловања у будућности смањење незапослености у Ваљеву и обезбеђивање нових радних места, надам се да ћемо са Владом Републике Србије и Министарством успешно сарађивати и да ћемо имати њихову подршку, како би остварили наше циљеве“, рекао је градоначелник Лазар Гојковић.

Министар Ђорђевић пожелео је срећу новоизабраном градоначелнику Ваљева и рекао да је циљ  свих, као и председника Вучића да кроз пројекат „Србија 2025“ млади добију своју шансу и да напредују.

„Као члан Председништва Српске напредне странке желим да кажем да све оно што је наш председник Александар Вучић рекао да ћемо као странка да радимо, да млади људи добију своју шансу, десило се управо овде у Ваљеву. Један млади човек добио је шансу да води овај град. Велика одговорност је на њему и то је разлог што сам ја данас дошао овде њему као подршка. Мора да зна да Влада Републике Србије и Министарство на чијем сам челу, свакако дају подршку свим нашим градовима и општинама и да желимо да ту сарадњу наставимо и убудуће. Мислим да ову шансу он свакако заслужује и тиме шаљемо јасну поруку да сви млади људи треба да добију своју шансу и искористе на најбољи могући начин. Он ће као млад човек сигурно препознати шта су потребе младих. Нама је врло битно да млади људи остану овде, добију  посао и шансу, а то ће добити ако им обезбедимо радна места, добру плату, што је и пројекат нашег председника Александра Вучића „Србија 2025„ који смо презентовали. Стога Лазаре, теби и граду Ваљеву желим успех и желим да напредујете. Напредак Ваљева је и напредак Србије, тако да крупним корацима напред“, изјавио је министар Ђорђевић и додао су у преговорима са Канцеларијом за јавна улагања да се Дом за старе заврши.„Ми смо причали о томе да видимо како и на који начин да се то искористи, да од тога немају само корист стари људи, већ и град Ваљево, да то буде на обострано задовољство. Мислим да граду Ваљеву недостаје још простора и то: дневни боравци за особе са инвалидитетом и дневни боравци за пензионере. Верујем да ће део тога бити обезбеђен завршетком Дома за старе“, нагласио је у изјави за медије министар Зоран Ђорђевић.

Министар Зоран Ђорђевић и градоначелник Лазар Гојковић су обишли продајни штанд Клуба особа са инвалидитетом „Корак напред“ из Ваљева, који се налазио испред зграде Градске управе и разговарали са члановима овог Клуба, али и са грађанима Ваљева.