Министар Љајић и градоначелник Гвозденовић на штанду Ваљева на Сајму туризма у Београду

Почетак » Министар Љајић и градоначелник Гвозденовић на штанду Ваљева на Сајму туризма у Београду » Актуелно » Министар Љајић и градоначелник Гвозденовић на штанду Ваљева на Сајму туризма у Београду
_DSC0255_DSC0314_DSC0316_DSC0317_DSC0330_DSC0351_DSC0360_DSC0373_DSC0390sajamsajam1sajam2sajam3_DSC0139_DSC0177_DSC0208_DSC0233

Министар Љајић и градоначелник Гвозденовић на штанду Ваљева на Сајму туризма у Београду

„Најважније је директно улагање у развој туризма и инфраструктуре у туристичким местима. Бавићемо се решавањем проблема канализације на Дивчибарама, као и путном мрежом. Међу првим пројектима које ћемо реализовати биће изградња трим стазе, видиковца и бициклистичке стазе на Дивчибарама. Туристи желе квалитетну услугу и понуду, а то није изводљиво без финансинских улагања“, нагласио је министар трговине, туризма и телекомуникација  у Влади Републике Србије Расим Љајић приликом посете штанду града Ваљева и Туристичке организације Ваљева на Међународном сајму туризма у Београду.

Министар Љајић је овом приликом договорио са градоначелником града Ваљева др Слободаном Гвозденовићем и председником општине Мионица Бобаном Јанковићем, да у најскорије време посети Ваљево и Мионицу како би договорили конкретне кораке у вези улагања у развој туризма на Дивчибарама и у Бањи Врујци.

„Ваљево и цео регион, заједно са Дивчибарама, Мионицом и Осечином представљају  јединствену заједничку тирустичку дестинацију. То је једна од 18 приоритетних дестинација у нашој Стратегији развоја туризма и са градоначелником Ваљева и председником општине Мионица смо договори врло брзо посету како би видели шта можемо да урадимо, пре свега како да покренемо Дивчибаре, како да искористимо потенцијале које има Мионица са Бањом Врујци. Морамо додатни напор да уложимо како ти драгоцени природни ресурси не би остали само потенцијали, већ да их покренемо и остваримо туристички промет. Морамо учинити све како би допринели расту туристичког промета на нивоу целе Србије“, рекао је министар Љајић.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић током посете Сајму туризма и штанду Ваљева, оценио је да је на једној оваквој манифестацији важно видети понуду других градова и земаља, али да је најважније туристичку понуду ваљевског краја подићи на виши ниво.

„Највише ме занима шта ми можемо да понудимо Србији и Европи. Ваљево има шта да понуди, пре свега Дивчибаре, а ми као локална самоуправа смо бацили акценат на Дивчибаре. Недавно смо боравили у Немачкој, заменик градоначелника и ја где смо разговарали у вези конкретних пројеката када су фондови екологије Европске уније у питању, са посебним акцентом на Дивчибаре. Нама је циљ да што пре урадимо инфраструктуру на Дивчибарама, пре свега канализациону мрежу. То је један од најзначајнијих пројеката и ако то будемо успели да почнемо у овој години, то ће бити значаја корак. У плану је отварање још једне ски стазе на Дивчибарама која ће имати категорију плаве стазе и бити погодна за почетнике. Када говоримо о туристичкој понуди Ваљева она је богата, ту су наши манастири, венац ваљевских планина, али и река Градац. Ваљево је град који има добар географски положај и зато морамо заузети доминантно место у Западној Србији. Постоји иницијатива и да се оформи регионална туристичка организација, а посебну пажњу у наредном периоду ћемо посветити развоју здравственог туризма“, истакао је градоначелник Гвозденовић у изјави медијима на Сајму у Београду. Он је додао и то да ће Јован Мемедовић, новинар РТС-а, 4. марта на Градцу снимати емисију о реци која је по много чему јединствена у Србији, што је још једна прилика за квалитетну промоцију драгоцених природних ресурса Ваљева.

  1. Међународни сајам туризма у Београду, који је ове године окупио преко 1100 излагача из 56 земаља, трајаће до 26. фебруара. На изузетно посећном штанду Ваљева представљена је туристичка понуда нашег краја са акцентом на Дивчибаре, а своју понуду смештајних капацитета представили су и хотелијери са Дивчибара: хотел Хеба, вила Пламенац, хотел Дивчибаре