Министар Мркоњић обишао четири градилишта у Ваљеву

Почетак » Министар Мркоњић обишао четири градилишта у Ваљеву » Вести » Министар Мркоњић обишао четири градилишта у Ваљеву
У Ваљеву је само у протеклих неколико дана отворено чак девет градилишта, а радови на реализацији вредних инфраструктурних пројеката које финансира Министарство за инфраструктуру и енергетику су у пуном јеку. Министар инфраструктуре и енергетике Милутин Мркоњић заједно са руководством града и сарадницима, обишао је данас градилишта у Ваљеву и околним селима и уверио се да неимари поштују постављене рокове и планирану динамику.
 
У месној заједници Попучке већ је завршено асфалтирање пута Антонијевића рампа-Бајића баре у дужини од  700 метара, у Горићу су асфалтиране  две улице-Прошинова и Живојина Жујовића, асфалтиран је и пут Драчић-Жабари у дужини од два километра, а у центру града у току је асфалтирање Пантићеве улице која се реконструише у дужини од око 700 метара. Извођач радова, грађевинско предузеће „Инграп-Омни“, по плану почиње и уређење Градског трга и Трга код „Лименке“ завршавајући и остале пројекте из овог програма.
 
„Влада Републике Србије кроз сва ова значајна улагања, показује да брине о локалној самоуправи, у то сам се данас уверио приликом обиласка градилишта.Томе у прилог говоре и све остале активности које су планиране у наредном периоду у ваљевском крају. Ту пре свега мислим на Коридор 11, то је коридор од историјског значаја за Западну Србију и не само за Западну Србију, већ за целу Србију али и Црну Гору. Радови се настављају, партнери се траже, већ су неки нађени и биће пун интензитет радова већ од Нове године и то је оно што је за вас најважније“, рекао је овом приликом министар Мркоњић и најавио да ће се средином децембра на Дивчибарама одржати велики скуп свих привредника Западне Србије који ће разговарати о развоју Коридора 11 у функцији развоја целе Србије, аутопута од Београда према Чачку, као и железничке пруге од Београда према Бару и пруге Ваљево-Лозница.
 
„Захваљујући Влади Републике Србије, а пре свега Министарству за инфраструктуру и енергетику, у Ваљеву реализујемо неколико важних инфраструктурних пројеката чија је укупна вредност око 80 милиона динара. Ми смо данас заједно са министром Милутином Мркоњићем обишли сва ова градилишта, четири сеоска пута, две улице у Горићу и Попучкама, Пантићеву улицу чије је асфалтирање у току и која је друга по важности и фреквенцији саобраћаја у Граду. Искористили смо ово лепо реме да продужимо грађевиснку сезону. Ово је прави пример како се држава Србија и ресорно министарство односе према једној локалној самоуправи, а изградња и улагање у инфраструктуру има посебно велики значај за даљу развој Града“, рекао је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и истакао да, кад год је Ваљево конкурисало са добрим пројектима код Министарства за инфрастрктуру и енергетику увек је добило подршку и сваки пут су средства била обезбеђена.
 
„Средства која је ресорно министарство одобрило за све ове важне инфраструктурне пројекте, Ваљево је искористило на општу добробит грађана не само у центру града већ и у приградским насељима, али и у селима. Изградња путева значи за све овдашње житеље значајно побољшање услова живота“, рекао је овом приликом заменик градоначелника Станко Терзић и истакао да је Град од Министарства за инфраструктуру и енергетику у протекле три године добио преко 300 милиона динара за бројне инфраструктурне пројекте и да је та подршка од изузетног значаја.
 
Након обиласка радова, министар Мркоњић разговарао је са руководством града о даљој сарадњи и реализацији пројеката који су у плану као што су:завршетак комплетне реконструкције Карађорђеве улице, наколико улица на периферији града и сеоских путева. Овом приликом је оцењено да је улагање у равномеран развој инфраструктуре, како у градском језгру, тако и у сеоском подручју, од изузетног значаја на првом месту за унапређење услова живота овдашњих мештана.
 
 
 
 
 
 

Leave a Comment