Министар Мркоњић у Ваљеву

Почетак » Министар Мркоњић у Ваљеву » Вести » Министар Мркоњић у Ваљеву
Радови на санацији клизишта на деоници Обилазног пута М21 у Ваљеву, чија је вредност 40 милиона динара, а који се финансирају из средстава ЈП „Путеви Србије“, почели су данас и биће завршени за месец дана. Радови ће подразумевати скидање сва три слоја асфалта на овој деоници и изградњу потпорног зида како би се спречила даља деформација коловоза. Градилиште на Обилазном путу у Ваљеву данас је обишао и министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић, заједно са државним секретаром овог министарства Рајком Перићем и директором ЈП „Путеви Србије“ Зораном Дробњаком.
 
Министар Мркоњић је овом приликом нагласио:“ Данас почињемо радове на деоници која је однела животе многих младих људи. Извођач радова, предузеће „Инграпомни“, радиће по утврђеној динамици, ако треба и 24 сата дневно, како би радови били готови за месец дана“. Он је апеловао на све грађане да поштују нови Закон о саобраћају и да брзину прилагоде условима на путевима јер, како је нагласио, цела Србија има велике проблеме са клизиштима.
 
Након обиласка градилишта, министар Мркоњић са сарадницима одржао је састанак са руководством града Ваљева и директорима јавних комуналних предузећа. Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић овом приликом је истакао да на регионалним и магистралним путевима на подручју града има доста проблема са клизиштима, које смо сада, када је завршена пројектна документација, у прилици да решавамо. „Једно од њих је и на путу Ваљево-Лелић, тако да сада када су средства опредељена, можемо да почнемо радове на санацији“, рекао је градоначелник.
 
Заменик градоначелника Станко Терзић говорећи о до сада, у сарадњи са министарством за инфраструктуру, реализованим пројектима, али и о планираним инвестицијама, истакао је овом приликом да је град Ваљево још прошле године аплицирао са два пројеката реконструкције пута Дабића брдо-Дивчибаре, где би радови требало да буду говотови до краја године, као и за пројекат реконструкције пута Ваљево-Рајковић који је у највећој мери завршен. „Осим тога, планирамо да урадимо и реконструкцију пет локалних путева на подручју града Ваљева. Данас смо добили овлашћење и дозволу од министра Мркоњића, да објавимо јавни тендер вредан 20 милиона динара, а потом и да кренемо у изградњу ових локалних путева. Очекујемо да ће нам министарство до краја године одобрити и преосталих 20 милиона динара. С обзиром на то да је ово министарство у ранијем периоду пренело 10 милиона динара градској Дирекцији у Ваљеву за изградњу балона на базену у Петници, ми смо предложили да се та средства преусмере за израду пројектне документације новог затвореног базена који је неопходан Ваљеву. Такође, очекујемо и финансијску подршку у вредности од 10 милиона динара од министарства за инфраструктуру у наредном периоду и за израду пројектне документације Хале спортова на локацији код Пољопривредне школе, која би била прилагођена реалним потребама града Ваљева. Осим тога, у овој години значајна би била и подршка у наставку изградње вреловода кроз Пантићеву и Железничку улицу у Ваљеву, али и за санацију последица елементарних непогода“, рекао је Терзић.
 
Зоран Дробњак, директор ЈП „Путеви Србије“ рекао је овом приликом у Ваљеву да ће бити готова и пројектна документација за пут Ваљево-Лозница, и да је за радове на овој деоници из средстава Светске банке опредељено 15 милиона долара.
 

Leave a Comment