Министар одбране и начелник генералштаба у Ваљеву

Почетак » Министар одбране и начелник генералштаба у Ваљеву » Вести » Министар одбране и начелник генералштаба у Ваљеву
Министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић обишли су вечерас ваљевски крај, који је угрожен поплавама. Ваљево је поред Чачка, град који је највише погођен дводневним поплавама, констатовао је министар одбране. Он је рекао да су Ваљеву на располагању сви ресурси Војске Србије.
 
“Добро је да није било људских жртава. Ипак, проблем је што људи неће да оставе своју имовину и домаћинства, што ствара проблеме. Да је у Чачку данас извршена евакуација када је наређена, не би било потребе да данас шаљемо хеликоптере”, рекао је министар Гашић.
 
Градоначелник Ваљева и командант Штaба за ванредне ситуације Станко Терзић упознао је госте са тренутном ситуацијом у Ваљеву и са заједничким напорима Војске и осталих да се заустави водена стихија.
 
Начелник Одељења за ванредне ситуације Милан Михајловић је указао на оперативне мере које су предузимане током поплава.
 
Начелник Колубарског округа Владимир Петровић и начелник Полицијске управе у Ваљеву Саша Марковић су нагласили колике проблеме у овом тренутку имају становници Уба. Они су затражили сву могућу помоћ за Уб у коме се сумња да има и људских жртава, а велики број зграда и кућа је поплављен.
 
Министар Гашић и начелник генералштаба Диковић су се потом упутили у Казнено-поправни завод који је поплављен у потпуности. Вода је осим пута, однела улазни пут у затвор и оборила оградне зидове.
 
Након Ваљева, министар одбране и начелник ГШ ће се упутити у Уб.
 
 
 

Leave a Comment