Министар просвете у Ваљеву: Обезбедити средства за изградњу школе у Брђанима

Почетак » Министар просвете у Ваљеву: Обезбедити средства за изградњу школе у Брђанима » Вести » Министар просвете у Ваљеву: Обезбедити средства за изградњу школе у Брђанима
„Министарство просвете у складу са могућностима у овој и наредним годинама наћиће могућност да издвоји средства  за финансирање завршетка изградње нове школе „Милован Глишић“ у Брђанима. Стратешко опредељење  министарства је да се започети објекти заврше, а постојећи што боље одржавају, како би ученици у Србији у што већој мери имали савремене и модерно опремљене школе 21. века“, истакао је министар просвете Жарко Обрадовић приликом данашње посете Ваљеву. „ С обзиром на то да је само за прву фазу наставка изградње школе у Брђанима потребно око 80 милиона динара, а то је велика сума“, рекао је Обрадовић, „Министарство просвете ће у складу са могућностима, за почетак определити одређени износ у овој години, јер не треба дозволити да се један овакав објекат и даље препусти зубу времена. Изградња школе би могла да се заврши у року од три године, а то ће бити једино могуће уз заједниче напоре локалне самоуправе и ресорног министарства“, нагласио је Обрадовић и додао да очекује да ће убудуће у републичком буџету бити више простора за инвестициона улагања у школске објекте посебно ако се има у виду чињеница да је у Србији преко 500 школа од којих је свака старија  од 95 година.
 
Приликом посете градилишту нове школе у Брђанима у разговору са министром, заменик градоначелника  Станко Терзић оценио је да највећа градска месна заједница заслужује да се након десет година приведе крају изградња једног оваквог објекта, на првом месту због великог броја деце, али и због чињенице да су услови за рад у старом објекту лоши.
 
Министар просвете приликом данашње посете Ваљеву  разговарао је са руководством града  о стратешки важним заједничким циљевима у наредном периоду у области образовања. Обрадовић је овом приликом  закључио да локална самоуправа у Ваљеву из градског буџета већ издваја значајна средства за ову област, уз оцену

да сходно потребама то није довољно, па ће

интезивирање сарадње између локалне самоуправе и ресорног министарства, уз одређивање приоритета,бити од изузетне важности за даље улагање у унапређење образовања и најширем смислу у Ваљеву.
 
Након обилска градилишта нове школе „Милован Глишић“, министар Обрадовић посетио је и Прву основу школу, где је ученицима пожелео успешан почетак другог полугодишта.  

Leave a Comment