Министар Удовичић најавио почетак реконструкције кошаркашког терена на Пећини

Почетак » Министар Удовичић најавио почетак реконструкције кошаркашког терена на Пећини » Актуелно » Министар Удовичић најавио почетак реконструкције кошаркашког терена на Пећини
ministarministar2ministar3ministar4ministar5ministar6ministar7

Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић посетио је Ваљево и најавио улагање у развој спортске инфраструктуре.

Министар је са градоначелником Ваљева др Слободаном Гвозденовићем и замеником градоначелника др Драганом Јеремићем разговарао о инвестиционим улагањима у спортске објекте у Ваљеву. Том приликом градоначелник Гвозденовић је нагласио да је за Ваљево приоритет изградња нове Хале спортова и да је локална самоуправа спремна да издвоји средства заједно са министарством како би тај спортски објекат био завршен.

Након састанка у Градској кући, министар Удовичић је заједно са градоначелником Гвозденовићем и замеником Јеремићем посетио кошаркашки терен у парку Пећина који ће бити у потпуности реконструисан средствима Министарства омладине и спорта.

Министарство омладине и спорта је обезбедило из ИПА фондова реконструкцију и изградњу 25 нових спортских игралишта и 27 дечјих игралишта у Србији. За реконструкцију кошаркашког терена у Ваљеву у парку Пећина, опредељено је 4,5 милиона динара.

„Ови спортски терени ће бити доступни свим грађанима Републике Србије, а наши суграђани ће моћи активно и бесплатно да се баве спортом. Жеља нам је да што више оваквих терена, као што је овај у Ваљеву, реконструишемо и да  привучемо велики број деце на оваква игралишта. Након завршетак реконструкције, игралиште ће добити један нови сјај у парку Пећина где ће, поред тениса и фудбала, и кошарка добити своје место и привући неку нову децу који ће бити шампиони, а којима се Србија поноси“, истакао је министар Удовичић приликом обиласка терена на Пећини. Он је додао и то да је у разговору са градоначелником др Слободаном Гвозденовићем причао о изградњи Хале спортова, што је свакако један од најзначајнијих спортских објеката у Ваљеву и да је том приликом договорено да се уради рационалан пројекат хале, како би тада било простора за финансирање изградње. „Сматрамо да Ваљево заслужује једну модерну спортску халу, јер желимо да спорт приближимо свима. Спорт не би требало да буде привилегија, већ доступан свим грађанима“, оценио је министар.

На кошаркашком терену у парку Пећина пројектом је предвиђено да се уради подлога као на „Студенту“, изграде трибине и поставе нови кошеви.

„Град Ваљево је пре две године урадио студију која се зове „Ваљево град спорта“. Најзначајнији међу тим пројектима је изградња нове Хале спортова, као и затворени базен. Ово је први пут након 15 година да имамо конретну прилику да договоримо конкретна финансирања. Договорићемо са министарством шта је реално да можемо да изградимо и да све те спортске објекте један по један завршавамо“, оценио је заменик градоначелника др Драган Јеремић приликом посете министра Удовичића.

Министар Удовичић је овом приликим у Ваљеву посетио и стадион ФК „Будућност“.