Министар уручио кључеве од станова и најавио изградњу монтажних кућа

Почетак » Министар уручио кључеве од станова и најавио изградњу монтажних кућа » Вести » Министар уручио кључеве од станова и најавио изградњу монтажних кућа
Министар одбране Драган Шутановац уручио је данас у Ваљеву кључеве од тринаест нових станова у Насељу Милорада Павловића професионалним и пензионисаним припадницима Војске Србије. Преостало је још да се доделе четири нова стана, као и кључеви од три стана која ће бити ослобођена када се војна лица преселе у нове станове.
 
Министар Шутановац овом приликом истакао је да је политика Министарства одбране усмерена ка решавању стамбеног питања што већег броја припадника Војске Србије у што краћем временском року.  „У склопу реформе, велики акценат ставили смо на социјална питања припадника Војске и као никад до сада ова година ће резултирати са око 2000 решених стамбених питања на подручју Србије, а нови начин стамбеног збрињавања ће бити кроз изградњу монтажних стамбених јединица које производи војна индустрија, а које ће по први пут бити изграђене у Ваљеву“, рекао је Шутановац.
 
Након доделе кључева од станова, министар је са градоначелником Ваљева Зораном Јаковљевићем и сарадницима обишао локацију „Ђеновац 2“ на Војном полигону на Петом пуку где ће на земљишту површине око 2,5 хектара бити изграњена 51 монтажна кућа  за војна лица и војне пензионере. У питању су двособни, двоипособни и трособни стамбени објекти, површине од 58 до 79 метара квадратних са окућницом и простором за паркирање возила. Укупна вредност ове инвестиције само за изградњу кућа је око милион евра, а процењује се да ће у комплетно инфраструктурно опремање земљишта Град Ваљево уложити око 50 милиона динара.
 
„Град ће обезбедити инфраструктуру за ову локацију. Тренутно се раде гео-истраживања, после тога следи добијање локацијске дозволе и процењујемо да би изградња првих стамбених објеката овде могла да почне за 10-15 дана. Локација „Ђеновац 2“ укупне површине око 47 хектара је Мастер планом Министарства одбране предвиђена за отуђење, а с обзиром на то да се већ налази непосредно уз велико постојеће стамбено насеље, одлучили смо да овде изградимо стамбене јединице и једно репрезентативно насеље“, рекао је градоначелник Зоран Јаковљевић овом приликом.
 
„У Ваљеву реализујемо пилот пројекат који у потпуности подразумева анганжман само Министарства одбране и локалне самоуправе и на тај начин побољшавамо унутрашње капацитете.У исто време, досељавањем војних лица и њихових породица који имају личне дохотке изнад просека, створићемо позитивну локалну микро климу за даљи развој Града“,рекао је министар.
 
На локацији „Ђеновац 2“ могуће је изградити преко 450 стамбених јединица.  Према проценама, Министарству одбране потребно је око 150, па је министар Шутановац овом приликом изразио очекивање да ће и други државни органи, као што је Министарство унутрашњих послова, бити заинтересовани за овај вид решавања стамбених питања запослених.
 
Министар Шутановац говорио је овом приликом и о Касарни „Кадињача“ у Ваљеву и истакао да се она налази у Мастер плану Министарства одбране. „Процењена вредност Кадињаче је око 1.700.000 евра и министарство већ преговара са руководством Града о решавању размене ове касарне за стамбене јединице, као што смо урадили са Домом Војске“, рекао је овом приликом.
 
На youtube страници града Ваљева, можете погледати детаљније о посети министра Драгана Шутановца Ваљеву. 
 
 
 

Leave a Comment