Министарство омладине и спорта издвојиће средства за изградњу Хале спортова у Ваљеву

Почетак » Министарство омладине и спорта издвојиће средства за изградњу Хале спортова у Ваљеву » Вести » Министарство омладине и спорта издвојиће средства за изградњу Хале спортова у Ваљеву
Први град који је министарка омладине и спорта Алиса Марић посетила на почетку свог мандата је Ваљево. Министарка је разговарала са руководством града о изградњи капиталних објеката у области спортске инфраструктуре, а са представницима спортских клубова из Ваљева о актуелним питањима из спорта. Овом приликом министарка Марић је истакла да ће из републичког буџета бити опредељена средства за изградњу Хале спортова у Ваљеву.
 
 „Упознали смо министарку са ревидираним пројектом изградње Хале спортова и обавестили је да ће након седнице Скупштине и усвајања ребаланса буџета, Град расписати тендер за изградњу Хале. Из градског буџета смо за овај пројекат определили 41 милион динара, а министарка је обећала да ће ребалансом републичког буџета који се очекује средином септембра, или буџетом за наредну годину, за Халу у Ваљеву планирати средства, тако да ми очекујемо подршку министарства у реализацији ове важне капиталне инвестиције“, рекао је градоначелник Ваљева Станко Терзић у изјави медијима након састанка у Градској кући и додао да ће изградња Хале бити приоритет, али да ће Град тражити решење и за финансирање изградње затвореног базена. 
 
Министарка Алиса Марић истакла је овом приликом да није случајно што је изабрала баш Ваљево као први град који ће посетити у свом мандату, јер је наш Град, између осталог, признати шаховски центар Србије.  „Није само Ваљево познато по шаху, ту је и кошарка, одбојка и други спортови који су традиционално добри. Разговарала сам са спортским радницима који су ми указали на то каква је ситуација када је реч о спорту у Ваљеву. Разговарали смо и актуелним проблемима у овој области, али и о могућим конкретним решењима. То је за мене било драгоцено искуство, које ће опрелити даље смернице мога рада и сарадње са Ваљевом. Изградња Хале је приоритет у овом тренутку и ми ћемо учинити све што је у нашој моћи да подржимо овакав један пројекат“, рекла је министарка Марић у Ваљеву.
 
Она је такође истакла да је развој и улагање у школски спорт један од приоритета министарства, јер су врхунски спортисти Србије своје прве спортске кораке начинили у школском спорту.
 
Министарка Марић након састанка у Градској кући, обишла је постојећу Халу спортова, као и локацију где је пре неколико година започела изградња нове Хале, а са руководством града посетила је и Спортско-рекреативни центар „Петница“.

Leave a Comment